37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialMureş: 50.000 de vizitatori în primele trei zile ale Festivalului Peninsula

Mureş: 50.000 de vizitatori în primele trei zile ale Festivalului Peninsula

Circa 50.000 de persoane au vizitat Festivalul Tuborg Green Fest Peninsula de la Târgu Mureş în primele trei zile, organizatorii afirmând, duminică, într-o conferinţă de presă că acesta a devenit internaţional şi are un potenţial turistic foarte bun, relatează Mediafax.

Potrivit organizatorilor Festivalului Tuborg Green Fest Peninsula de la Târgu Mureş, a cărui a noua ediţie se desfăşoară în perioada 25-28 august, în primele trei zile s-au înregistrat 14.000, 17.000, respectiv 19.000 de vizitatori, iar duminică, în ultima zi, se mizează pe prezenţa a peste 20.000 de „peninsulari”.

„Festivalul a devenit internaţional şi are un potenţial turistic foarte bun pentru întreaga regiune, numărul vizitatorilor din străinătate crescând de la 4 la sută la 7 la sută în acest an. Majoritatea sunt cei din Ungaria, urmaţi de cei din Olanda, Germania, Moldova, Rusia şi chiar din Japonia şi Suedia”, a declarat directorul festivalului, Bodor Laszlo.

Potrivit acestuia, 81,3 la sută dintre „peninsulari” au între 18 şi 29 de ani, sunt din mediul urban, studenţi, majoritatea celor din România fiind din regiunea nord-vest.

Numărul celor veniţi din Bucureşti aproape s-a dublat faţă de anul trecut, a mai spus Bodor Laszlo.

„Am avut noroc de vreme foarte bună. Până acum, a fost un festival bun, cu concerte foarte bune. Nicio autoritate nu a comunicat incidente”, a spus Bodor Laszlo.

Potrivit acestuia, concertul legendei muzicii rock Iggy and the Stooges, care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, a strâns aproape zece mii de spectatori.

Pe scenele Festivalului Peninsula de la Târgu Mureş au urcat în acest an artişti recunoscuţi, precum Zdob şi Zdub, Guano Apes, K’s Choice, Kasabian, N.O.H.A, Iggy and Stooges, formaţiile Luna Amară, Şuie Paparude, Alvin es a Mokusokşi Moby Dick. Duminică, în ultima zi a festivalului, capetele de afiş sunt constituite de binecunoscutele formaţii Hammerfall şi Within Temptation.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă