29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialMunicipiul Râmnicu Vâlcea, supravegheat video prin 120 de camere

Municipiul Râmnicu Vâlcea, supravegheat video prin 120 de camere

Primăria Râmnicu Vâlcea a încheiat marţi primul proiect european „Extindere şi modernizare – sistem de supraveghere video cu dispecerat, pe linia siguranţei publice şi prevenirea criminalităţii”, finanţat prin POR (Programul Operaţional Regional), în urma căruia în oraş au fost montate 80 de camere video, informează Agerpres.

„Obiectivul specific este creşterea gradului de siguranţă publică în Municipiul Râmnicu Vâlcea începând cu anul 2011, prin extinderea şi asigurarea funcţionalităţii sistemelor de supraveghere video pe principalele artere din oraş, în vederea prevenirii şi reducerii unor fenomene nocive precum criminalitatea şi infracţionalitatea juvenilă. În cadrul proiectului au fost achiziţionate şi instalate un număr de 80 camere de supraveghere video, care vor avea posibilitatea preluării şi înregistrării de imagini pe timp de zi şi de noapte”, a declarat marţipurtătorul de cuvânt al primăriei, Daniel Ionescu.

Aceste 80 de camere se adaugă celor 40 deja existente în municipiu. A fost instituit un sistem de supraveghere video cu dispecerat, care va monitoriza 30 de zone cu risc criminogen sporit. Imaginile obţinute de la camerele de supraveghere, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, sunt exploatate atât în scop preventiv, cât şi pentru documentarea activităţii ilicite a persoanelor care săvârşesc infracţiuni şi contravenţii. Sistemul de supraveghere cuprinde zone extinse situate în toate cartierele municipiului Râmnicu Vâlcea.

„Ca urmare a numeroaselor incidente provocate, mai spune Ionescu, care s-au soldat cu răniri şi daune materiale, o importanţă majoră a fost acordată şi amplasării de camere de supraveghere video atât la intrarea, cât şi în incinta stadionului Zăvoi din municipiul Râmnicu Vâlcea, cu scopul de a monitoriza permanent comportamentul spectatorilor (suporterilor) şi pentru a putea interveni într-un mod civilizat pentru aplanarea conflictelor”.

Bugetul proiectului a fost de 2.403.890,61 lei, din care valoarea contribuţiei nerambursabile alocate a fost de 1.821.134,66 lei. Perioada de implementare a proiectului a fost de 12 de luni, începând cu data de 18 august 2010.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă