25.3 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeSpecialMunicipalitatea bucureșteană vrea să înființeze Primăria Copiilor, pentru ca elevii să se...

Municipalitatea bucureșteană vrea să înființeze Primăria Copiilor, pentru ca elevii să se implice în acțiuni civice

Municipalitatea vrea să înfiinţeze Primăria Copiilor, un proiect ce are ca scop implicarea elevilor în acţiuni civice şi într-un proces democratic, se arată în documentaţia publicată pe ordinea de zi a CGMB, programată pentru data de 22 noiembrie.

Proiectul Primăria Copiilor, iniţiat de către un grup de consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), va fi discutat în şedinţa de miercuri.

„Se aprobă iniţierea, pregătirea şi implementarea proiectului Primăria Copiilor, care are ca scop promovarea implicării civice şi conştientizarea drepturilor şi obligaţiilor cetăţeneşti, ca parte activă a comunităţii, prin exersarea unui proces democratic de reprezentare la nivel local în râdnul elevilor claselor V-VIII din şcolile bucureştene şi constituirea unui for consultativ care exersează procese democratice prin exprimarea aşteptărilor, a nevoilor şi totodată prin propunerea soluţiilor, sub formă de proiecte, cu implicarea cadrelor didactice”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit expunerii de motive, proiectul are drept scop constituirea unor consilii locale organizate la nivel de clase, dar şi la nivel de Capitală. „Primăria Copiilor (…) va avea în componenţă consilii locale organizate la nivel de clase şi de şcoli şi consiliu municipal la nivel de Capitală, structuri formate din reprezentanţi aleşi democratic la nivel de clase, şcoli şi municipiu, primar al Capitalei şi şase viceprimari de Capitală. Primăria Copiilor este un proiect care se derulează cu implicarea cadrelor didactice din şcoli. (…) Considerăm oportună desfăşurarea unui proiect care să releve expresia unui proces amplu democratic şi totodată cu un pronunţat rol formativ”, se arată în expunerea de motive.

Primăria Copiilor va fi implementată de Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret din cadrul Primăriei Bucureşti – PROEDUS.

Cele mai citite

Cel puțin 52 de morţi şi 130 de răniţi în urma unei explozii în sud-vestul Pakistanului. Autoritățile vorbesc despre ”elemente teroriste”

Din informațiile existente, explozia a avut loc în momentul în care publicul se aduna la o procesiune în vederea marcării naşterii profetului Mohamed.Ministerul...

Accidentul de la 2 mai. Primele imagini de pe camerele de supraveghere – Vlad Pascu a intrat în plin în cei doi tineri care...

Câteva sute de metri mai aveau cei opt tineri care circulau pe marginea drumului și ar fi ajuns la destinație, în localitatea 2...

Scandal pe salariul minim – Surse: Cei 200 de lei scutiți de taxe dispar de anul viitor

Guvernul a aprobat în ședința de joi mărirea cu 10% a salariului minim brut din România, de la 3.000 de lei la 3.300...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies