4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialMultiplul campion la karate Dan Botezatu s-a stins din viata

Multiplul campion la karate Dan Botezatu s-a stins din viata

Dan Botezatu, subofiter de jandarmi, multiplu campion la karate, a murit luni seara, pe masa de operatie, din cauza unei pancreatite.  Cariera lui s-a incheiat tragic la numai 36 de ani.

Botezatu era multiplu campion national la karate, atat individual, cat si cu echipa, campion european la kempo, de doua ori vicecampion balcanic la Campionatul Balcanic al Politiei si de 12 ori campion national la kata. Anul trecut Dan Botezatu a promovat examenul de centura neagra 3 dan, cu maestrul Hirokazu Kanazawa (9 dan). Tanarul era instructor de karate la Sport Club Municipal Bacau,  lucra in cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi si a fost autorul unui "Manual de autoaparare".
Pentru indeplinirea misiunilor a fost decorat cu medalia "Barbatie si credinta". In afara de sport, Botezatu era pasionat de caricatura si grafica. El a obtinut mai multe premii pentru caricatura si a realizat grafica unor carti de specialitate legate de artele martiale.

Cele mai citite

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american, au avut o constantă: economia României este în...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...
Ultima oră
Pe aceeași temă