15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMr. Bean și-a vândut bolidul pe o sumă incredibilă

Mr. Bean și-a vândut bolidul pe o sumă incredibilă

Celebrul actor Rowan Atkinson, care l-a interpretat pe “Mr. Bean”, și-a vândut cel mai valoros bolid din garajul său, un McLaren F1, din 1997, pentru suma de aproape 11 milioane euro.

Atkinson, care este și un pasionat colecționar de mașini, a intrat în posesia bolidului în 1997 și a parcurs cu această mașină peste 65.000 km. McLaren-ul său are cei mai mulți kilometri la bord dintre toate modelele de acest tip. Un bloid dotat cu un motor V12, de 6,1 L, care dezvoltă peste 600 CP, poate atinge 100 km/h în doar 3,2 secunde, ceea ce l-a făcut multă vreme cea mai rapidă mașină din lume, conform Mirror.

Noul proprietar, care și-a păstrat anonimatul, a cumpărat mașina prin intermediul unui dealer de mașini de lux, David Clark (Taylor&Crawley), același care i-a vândut inițial mașina lui “Mr. Bean”.

Citește și VIDEO. Fosta vedetă Top Gear testează noul Ferrari 488 GTB. “Motorul arată ca o mașină de făcut cafea!”

“Toată lumea a fost mulțumită de tranzacție. A existat interes din mai multe colțuri ale lumii, însă mașina a ajuns tot la un britanic, unul care o va conduce în același mod ca și Atkinson”, a spus Clark.

Suma totală plătită a fost de aproximativ 8 milioane lire sterline (circa 10,8 milioane euro la cursul zilei). Actorul a avut și un incident cu mașina, asiguratorul său auto achitând cea mai scumpă factură pentru reparații, plătită în Marea Britanie, aproape 1 milion lire sterline. În acel accident bolidul aproape că a fost rupt în două.

 

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă