2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialMotivul uluitor pentru care o instanţă italiană a redus daunele în cazul...

Motivul uluitor pentru care o instanţă italiană a redus daunele în cazul românului mort în 2007

Curtea de Apel din oraşul italian Milano a redus cu o treime valoarea daunelor destinate familiei unui român decedat, în 2007, într-un accident rutier, întrucât nivelul de trai din România este mai scăzut decât cel din Italia, informează Mediafax.

Românul Vasile P. a decedat în octombrie 2007, după ce a fost lovit de un camion în orăşelul italian Barletta (regiunea Puglia, sudul Italiei).

Dosarul accidentului a ajuns la instanţele din regiunea Lombardia (nordul Italiei), pentru că acolo este sediul companiei de asigurări a şoferului de camion.

În decizia iniţială, Tribunalul din Milano stabilise despăgubiri în valoare de 210.000 de euro pentru familia românului, după o reducere cu 50% pentru că bărbatul a fost considerat coresponsabil de accident dat fiind că se afla pe marginea carosabilului în momentul impactului.

Însă, în 24 iulie, Curtea de Apel din Milano a dispus reducerea valorii daunelor cu 30%, argumentând că soţia şi copiii românului trăiesc în România, unde nivelul de trai este mai scăzut decât cel din Italia.

“Valoarea daunelor se reduce cu 30 la sută, date fiind costurile mai mici de trai în statul de rezidenţă”, au motivat judecătorii Curţii de Apel din Milano, stabilind despăgubiri de 140.000 de euro.

“În calcularea valorii daunelor s-a ţinut cont de specificităţile zonei monetare naţionale în care vor fi utilizaţi banii oferiţi familiei”, precizează instanţa italiană.

Cazul a stârnit atenţia presei italiene, care consideră că este vorba de nerespectarea criteriului egalităţii.

 

 

Cele mai citite

Trupa de rock KISS a susținut ultimul concert. “Ceea ce am realizat este extraordinar”

Sâmbătă seară, trupa KISS a încheiat ultimul spectacol din turneul de adio "The End of the Road", la faimoasa Madison Square Garden din New...

Românii care apără Ucraina au înființat grupul de luptă “Getica”. Unitatea face parte din “Legiunea Internațională” a Ucrainei

Pe frontul din Ucraina s-a înființat o unitate care luptă împotriva rușilor alături de militarii Ucrainei și care este formată exclusiv din români -...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă