27.6 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialMotiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata joi

Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata joi

Motiunea de cenzura a PNL-UDMR va fi citita luni dupa-amiaza in plenul reunit, urmand a fi dezbatuta si votata joi dimineata, a decis conducerea Parlamentului, potrivit Newsin.

Liderii coalitiei au propus luni ca motiunea de cenzura a PNL-UDMR sa fie citita in cursul acestei zile si sa fie dezbatuta si votata miercuri, a anuntat vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita.

Motiunea de cenzura a PNL si UDMR intitulata "Guvernul PDL-PSD a hotarat: 'Decat munca fara rost, mai bine putin si prost'", a fost depusa joi dupa amiaza la cele doua Camere ale Parlamentului. Textul motiunii de cenzura a fost semnat de 121 de parlamentari PNL si UDMR.

Potrivit Regulamentului sedintelor comune, art. 78, motiunea de cenzura initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor se prezinta birourilor permanente si se comunica Guvernului de catre presedintele Camerei Deputatilor, in ziua in care aceasta a fost depusa. Motiunea de cenzura se prezinta in sedinta comuna a celor doua Camere in cel mult 5 zile de la data depunerii.

Dezbaterea motiunii de cenzura are loc dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

Data si locul sedintei comune, impreuna cu invitatia de participare, se comunica Guvernului de catre presedintele Camerei Deputatilor, cu 24 de ore inainte ca aceasta sa aiba loc.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă