28.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialMoscova continuă să trimită echipamente şi personal militar în Ucraina

Moscova continuă să trimită echipamente şi personal militar în Ucraina

Moscova continuă să trimită echipamente şi personal militar în Ucraina, în timp ce Kievul respectă angajamentele de la Minsk, a declarat reprezentantul permanent al Ucrainei pe lângă organizaţiile internaţionale la Viena, Vitali Prokopciuk.

"Kievul îşi respectă angajamentele prevăzute de acordurile de la Minsk, însă mai mulţi militari ruşi şi echipamente continuă să sosească în Ucraina", a denunţat Prokopciuk, potrivit Mediafax.

"Teroriştii (rebelii proruşi) încalcă armistiţiul în mod regulat, omoară civili şi militari ucraineni în regiunile din estul Ucrainei", a adăugat el.

În opinia sa, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) joacă un rol extrem de important în soluţionarea situaţiei din Ucraina.

"Echipa de monitorizare OSCE în Ucraina ar trebui să fie mărită, pentru a asigura respectarea acordurilor încheiate la Minsk", a declarat oficialul ucrainean.

Anterior, Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat că în zona aeroportului din Doneţk au loc lupte intense, menţionând că "Rusia a trimis efective suplimentare, tancuri şi armament greu, iar separatiştii utilizează drone de fabricaţie rusă".

Kievul şi Occidentul acuză Rusia de alimentarea conflictului separatist din estul Ucrainei, soldat cu peste 3.200 de morţi în ultimele cinci luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă