0.3 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialMorariu: Organizarea unei ediţii a JO de iarnă nu este un vis,...

Morariu: Organizarea unei ediţii a JO de iarnă nu este un vis, ci o posibilitate

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prilejuită de inaugurarea noului sediu al forului pe care îl conduce, că organizarea unei ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă în România nu reprezintă un vis, ci o posibilitate, potrivit Mediafax.

“A organiza o ediţie a JO de iarnă nu este un vis, ci o posibilitate. Pentru asta va trebui să muncim enorm. Pentru asta va trebui să livrăm nişte jocuri foarte bune în 2013, când vom organiza Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) la Braşov”, a spus Morariu.

Octavian Morariu a afirmat că Valea Prahovei are capacitatea hotelieră necesară pentru a găzdui o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, însă trebuie făcute investiţii majore în infrastructură. “Am avut o discuţie cu preşedintele Rogge în 2005 relativ la sporturile de iarnă, iar la Lausanne i-am expus ideile mele. Am beneficiat de raportul unui consultant foarte cunoscut în lumea olimpismului, Luciano Barra, care a venit în toamna anului 2005 să se uite împreună cu doi domni, care au organizat Torino 2006. Mi-a spus că avem principalul, iar eu, în mintea mea, am zis că avem munţi, dar el a zis că avem capacitatea hotelieră. Mi-a explicat că statul poate să facă drumuri, piste de schi, patinoare, dar nu poate face hoteluri, iar de multe ori problema e reprezentată de hoteluri. Nu avem infrastructura sportivă, dar că asta e partea uşoară”, a adăugat Morariu.

Preşedintele COSR a precizat că în luna noiembrie va participa la un seminar la Lausanne, unde va afla cum trebuie realizat un dosar de candidatură. “În noiembrie voi merge la un seminar la Lausanne să luăm notiţe despre cum se prezintă o candidatură a Jocurilor Olimpice. Aş vrea să nu ne oprim aici, dar drumul e lung. Jocurile Olimpice de iarnă costă un sfert faţă de cele de vară. Mult mai repede aş vedea Jocurile Olimpice de iarnă la Braşov decât Jocurile Olimpice de vară”, a subliniat Morariu.

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge, crede că România se poate gândi la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă în cazul în care FOTE din 2013 va fi un succes. “COSR are o politică foarte puternică. Dacă organizarea FOTE va fi un succes, atunci se poate gândi la mai mult. Este o diferenţă mare totuşi între nivelul FOTE şi Jocurile Olimpice tradiţionale, pentru că e nevoie de un buget mult mai mare, de o infrastructură mai mare. Sfatul meu e să nu sară imediat. Trebuie să analizeze care au fost punctele bune şi ce erori puteau evita şi abia apoi se poate gândi la mai mult”, a explicat Rogge.

Cele mai citite

Câteva sute de câini pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o asociație caritabilă

Peste 400 de câini care urmau să fie sacrificați pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o organizație caritabilă britanică în...

Hamas a eliberat încă 11 ostatici răpiți pe 7 octombrie

Armata israeliană a anunțat că alți unsprezece ostatici răpiţi pe 7 octombrie în cursul atacului Hamas au fost eliberați și se află în drum...

Novak Djokovic este în a 401-a săptămână în fruntea clasamentului ATP

Novak Djokovic începe de luni a 401-a săptămână în fruntea clasamentului masculin-ATP și este garantat să rămână acolo până cel mai devreme la 28...
Ultima oră
Pe aceeași temă