22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialMonica Macovei despre revenirea in Guvern: "Mai degraba nu!"

Monica Macovei despre revenirea in Guvern: „Mai degraba nu!”

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, sugereaza, intr-un interviu pentru ziarul austriac Die Presse, ca nu este interesata de preluarea portofoliului Justitiei, informeaza ziare.com.

Ea atrage atentia, pe de alta parte, asupra lipsei de vointa politica pentru combaterea coruptiei si ii denunta pe cei care intra in politica pentru a face bani.

"Din pacate, pentru multi politicieni din Romania a intra in politica inseamna a face bani. Nu le pasa de interesul poporului sau de Bruxelles. Vor sa isi mentina avantajele si sa nu ajunga in inchisoare. Se apara si riposteaza, dar aceasta situatie nu este de gasit numai in Romania", a declarat Macovei pentru Die Presse.

Intrebata care sunt cele mai ingrijoratoare evolutii din Romania, Macovei a indicat "lipsa completa a vointei politice pentru a combate coruptia".

"Ma ingrijoreaza ca politicieni din tot mai multe partide se folosesc de puterea pe care o au pentru a bloca anchete chiar asupra lor. Ma mai ingrijoreaza si judecatorii care nu inteleg ca independenta lor este un drept al poporului si nu un mandat pentru ineficienta si coruptie", a spus fostul ministru roman.

Un aspect pozitiv remarcat de Macovei in ceea ce priveste reforma justitiei este faptul ca ANI functioneaza in continuare.

"Avem destui procurori carora nu le este teama. Totusi, problema este in judecatorii, unde procesele sunt adesea tergiversate si apoi suspendate", a atras atentia Monica Macovei.

In opinia sa, pentru a eficientiza lupta anticoruptie, autoritatile din Romania trebuie sa puna accent pe verificarea conflictelor de interes in cazul demnitarilor, acordarea de contracte publice, confiscarea averilor ilicite, finantarea partidelor si verificarea integritatii judecatorilor.

Intrebata daca s-ar putea vedea din nou in fruntea Ministerului de Justitie de la Bucuresti, Macovei a raspuns ca "mai degraba nu".

"Nu am fost niciodata afliata politic si nici nu am ambitii politice. Nu am regretat niciodata ca am vazut din interior cum functioneaza o guvernare, dar eu vreau sa raman independenta", a precizat fostul ministru al Justitiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă