5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialMonica Iacob-Ridzi face transplant într-o clinică din Viena

Monica Iacob-Ridzi face transplant într-o clinică din Viena

Suspectă de leucemie incipientă, fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi aşteaptă avizul pentru transplant de măduvă osoasă, informează realitatea.net.

Deputatul, care suferă de sindromul cunoscut în limbaj popular sub numele de “leucemie mocnită”, urmează un tratament la domiciliu, după ce a fost internată, de curând, la Spitalul Universitar din Capitală. Ea urmează să fie supusă unor analize mai amănunţite în viitorul apropiat, în vederea unui transplant de măduvă osoasă, singura opţiune ce îi poate prelungi viaţa. Deşi se apropie Crăciunul, familia Iacob-Ridzi nu are planuri de sărbători, şi asta pentru că le vor petrece, cel mai probabil, în spital.

Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Puterea, Tiberiu Iacob-Ridzi vorbeşte deschis despre boala cu care se luptă soţia sa.

“Faţă de cum a fost, s-a mai îmbunătăţit puţin, pentru că ea a avut infecţia aceea a măduvei osoase. Acum face tratament pe cale orală, acasă. E slăbită, nu se simte bine. Marea problemă o reprezintă stresul, oboseala, supărările, aceştia sunt factori agravanţi. Trebuie să stea liniştită şi desigur, urmează să facem o serie de analize mai complexe în viitorul apropiat”, spune Tiberiu Iacob-Ridzi.

Cât despre posibilitatea ca tratamentul să fie continuat într-un spital din Viena, soţul fostului ministru spune că există o probabilitate destul de mare ca transplantul de măduvă să se facă la Viena.

“Aceasta va fi decizia doctorilor care o ajută. Acolo se va ocupa de ea un medic hematolog foarte bun”, spune Tiberiu Iacob-Ridzi.

Cele mai citite

Noul tren electric a circulat tractat de o garnitură de marfă

Sosirea primului tren electric cumpărat din Polonia s-a făcut ieri cu mare tam-tam în Gara de Nord din București. Numai că, în realitate,...

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă