21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialModernizari pe datorie la Aeroportul Sibiu

Modernizari pe datorie la Aeroportul Sibiu

Conducerea Consiliului Judetean Sibiu a fost mandatata sa declanseze procedurile de solicitare a unui imprumut de 20 de milioane de euro din partea Bancii Europene pentru Investitii (BEI), destinat sa finanteze prima faza a lucrarilor de mo-dernizare a Aeroportului International. Suma reprezinta circa 30 la suta din valoarea totala estimata a lucrarilor de modernizare necesare la baza aeriana (peste 62 milioane de euro) si, de asemenea, partea din finantarea ce revine CJ.
Imprumutul va avea o perioada de rambursare de 20 de ani si o dobanda avantajoasa, dar pana la obtinerea banilor institutia are de parcurs o serie de proceduri riguroase. „Drumul aprobarilor este lung si anevoios. Creditul va fi garantat guvernamental, deci asteptam o serie de documente si aprobari din partea Ministerului Finantelor. Avem nevoie de avizele Comisiei de autorizare pentru credite locale din cadrul Guvernului, al Consiliului Concurentei, al Ministerului Finantelor si un accept din partea Guvernului care va urmari si desfasurarea in conditii bune a contractului de imprumut, adica a modului in care noi ne vom tine obligatiile luate in contractul cu BEI”, a declarat vicepresedintele CJ, economistul Iosif Moldovan.
Un credit asemanator ca valoare urmeaza sa fie angajat si de catre Consiliul Local Sibiu, pentru ca, in baza unui protocol semnat in decembrie 2004, cele doua institutii din judet si Guvernul sunt parteneri in cadrul proiectului de modernizare a aeroportului. Lucrarile la baza aeriana au fost adjudecate de un grup de firme romano-german, intre care se numara companiile „Dafora” SA Medias, „ConA” SRL Sibiu, „Lindner AG” si „Max Boegl GMBH” din Germania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă