2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialMobilizare pe reţelele de socializare pentru organizarea unui protest la nivel european...

Mobilizare pe reţelele de socializare pentru organizarea unui protest la nivel european faţă de ACTA

O manifestaţie de amploare la nivel european, care să aibă loc sâmbătă, este planificată pe reţelele de socializare împotriva acordului privind pirateria pe internet, ACTA, semnat de ţările europene la sfârşitul lui ianuarie, relatează Radio Polonia, în pagina electronică, citează Mediafax.

În Polonia, protestul va avea loc în pieţele din Cracovia, Katowice, Leszno, Radom, Szczecin, Varşovia, Wroclaw şi Poznan.

Aproximativ 20.000 de persoane au afirmat că vor participa la manifestaţii în Germania, iar în România au promis să participe 30.000.

La un protest faţă de ACTA, organizat pe 26 ianuarie, în Poznan, în vestul Poloniei, au participat aproximativ 5.000 de persoane, însă manifestaţiile au degenerat în violenţe, soldate cu arestarea a şapte persoane.

Protestele faţă de ACTA au continuat online, miercuri, în Polonia, cu un atac la adresa Ministerului Culturii.

Reprezentanţi din 22 de state membre UE şi Uniunea Europeană au semnat, la sfârşitul lui ianuarie, la Tokyo, Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA), care nu va putea intra însă în vigoare fără aproarea Parlamentului European. Scopul acordului (între UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia) este, potrivit PE, acela de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv online, şi de a combate contrafacerea şi pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzică şi filme.

Cele mai citite

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă