26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialMiză importantă pentru Halep: Ce ar schimba locul 2 mondial în duelurile...

Miză importantă pentru Halep: Ce ar schimba locul 2 mondial în duelurile cu Williams și Șarapova

Simona Halep se află tot mai aproape de locul 2 mondial, ocupat în prezent de Maria Șarapova. Românca ar putea avea o motivare în plus pentru a reveni pe poziția pe care s-a mai aflat în 2014.

Simona Halep a demonstrat, mai ales în ultimii doi ani, că poate trece de absolut orice adversară din circuit, cu excepția Serenei Williams și a Mariei Șarapova. Până când va ajunge să le învingă pe cele două în mod constant, Simona ar putea scăpa de ele, până în finală, dacă va urca pe locul 2 mondial.

Citește și Miami 2015: Simona Halep, învinsă de Serena Williams, scor 2-6, 6-4, 5-7, după 14 victorii consecutive

Potrivit regulamentului, în ceea ce privește stabilirea tablourilor principale ale competițiilor, principalii capi de serie nu au voie să se întâlnească mai devreme de următoarele faze ale competiției: favoritele 1 și 2 (finală), favoritele 1 și 3, respectiv 2 și 4 (semifinală). Astfel, pentru Simona acest lucru ar însemna ca, în calitate de a doua favorită a turneelor, să le evite pe Serena Williams și Maria Șarapova până în finală, asta cât timp americanca va rămâne lider, iar rusoaica pe locul 3. În aceste condiții, cele mai dificile adversare ale româncei, până în ultimul act, ar fi locurile 4 și 5 WTA.

Chiar și în cazul în care la un turneu nu ar participa una dintre cele trei jucătoare de la vârful WTA, Simona ar putea-o întâlni pe cealaltă doar în finală. 

Citește și Simona Halep a câștigat respectul Serenei Williams. Reacție surprinzătoare a liderului mondial

Simona Halep ar putea urca pe locul 2 până la Roland Garros, ea reducând mult din diferența de puncte care o mai desparte de Șarapova, în urma turneelor Indian Wells și Miami.

Vezi aici Clasament WTA după Miami: Câte puncte o mai despart pe Simona Halep de Șarapova și Williams

Românca a mai ocupat locul 2 mondial în 2014, însă atunci, pe fondul unei reveniri în circuit a Mariei Șarapova, care nu avea de apărat niciun punct, a pierdut la scurt timp poziția a doua. De această dată lucrurile ar fi diferite, rusoaica având de apărat mai multe puncte, în timp ce Simona a devenit din ce în ce mai constantă.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă