1.9 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialMitrea: Sustinerea PNL la guvernare de catre PSD, "o prostie cat...

Mitrea: Sustinerea PNL la guvernare de catre PSD, “o prostie cat casa”

Miron Mitrea, fostul secretar general al PSD, crede ca sustinerea PNL la guvernare, in ultimii doi ani, a fost "o prostie cat casa", care a facut ca PSD sa ia mai putine mandate decat in 2004.

"Toata lumea intelege ca anumite incoerente de parcurs ne-au facut sa pierdem… Cei doi ani, ultimii doi ani in care am sprijinit PNL la guvernare au fost in mod cert o prostie cat casa", a afirmat Mitrea pentru Gandul.

Mitrea a precizat ca nu ii reproseaza nimic lui Viorel Hrebenciuc, artizanul acestei colaborari.

"Nu-i reprosez nimic. Viorel Hrebenciuc este un om care reuseste sa prezinte ca face mai multe jocuri decat face in realitate. N-a fost el artizanul, a fost unul dintre cei care si-a dorit acest lucru si au fost mai multi care l-au sprijinit. Nu poate sa faca nimeni nimic de unul singur", a spus Mitrea.

El a tinut insa sa afirme ca "numai un magar este un barbat care se leaga de sotia altuia cand are probleme", raspunzadu-i lui Hrebenciuc, care spune ca razboiul dintre ei a inceput dupa ce el ar fi cedat sefia comisiei parlamentare dorita de Mitrea pentru sotia lui.

"Viorel e un magar daca a spus treaba asta. Daca a spus asa ceva este un magar! Pana la urma, numai un magar este un barbat care se leaga de sotia altuia cand are probleme. N-am un conflict personal cu Viorel Hrebenciuc. El a fost puternic impotriva aliantei cu PD-L, vrand sa faca orice pentru a o arunca in aer.

Or, in Romania nu puteam permite asa ceva si o sa vedem la un moment dat ca singura solutie politica ca sa putem negocia o situatie, o pozitie financiara buna pentru Romania in perioada urmatoare era cea pe care am adoptat-o. Deci n-am un conflict personal cu Viorel, dar, repet, e magar daca a spus asa ceva!. Daca n-a spus, nu e magar", a spus Mitrea.

Fostul secretar general al PSD sustine ca poate trai fara functii de conducere in stat si se indoieste ca va candida la vreun post in conducerea partidului, la congresul din primavara.

"Functia de vicepresedinte al Senatului era o functie oarecare, care mi se parea ca mi se cuvine, dar nu era o functie de o importanta majora. Am fost vicepresedinte la Camera multa vreme. Ok, e o functie importanta, dar pot trai si fara ea", a mai declarat Mitrea.

Cele mai citite

Grefierii protestează în fața ICCJ, cerând plata salariilor restante

Grefieri din toate județele participă la un protest în fața sediului din București al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Mitingul de protest este...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...

Ciolacu intră în dezacord cu ambasadorul României în SUA. Ambasadorul e nemulțumit că nu participă la întâlnirile premierului

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a făcut o declarație neobișnuit de dură pentru un diplomat. Ambasadorul României a lăsat să se înțeleagă că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă