20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialMită la BAC: Două profesoare sunt cercetate de DNA

Mită la BAC: Două profesoare sunt cercetate de DNA

Procurorii DNA Galaţi le cercetează pe Maria Elena Onu, director la liceul particular Dimitrie Cantemir din Galaţi şi pe Mariana Lazanu, profesor evaluator la centrul de examen Seminarul Teologic Sf Apostol Andrei din Galaţi, pentru luare de mită în timpul examenului de bacalaureat, anunţă Direcţia, potrivit Realitatea.net.

Cele două profesoare sunt cercetate şi pentru trafic de influenţă, iar Mariana Lazanu este acuzată şi de dare de mită. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale rezultă că în perioada sesiunii de bacalaureat iunie – iulie 2010, Maria Elena Onu, în calitate de director al Liceului particular „Dimitrie Cantemir” Galaţi, „în baza unei înţelegeri prealabile, în mod repetat a pretins şi a primit mai multe sume de bani de la elevii ce urmau să susţină examenul în cadrul centrului de examinare de la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei” Galaţi”, susţin procurorii.

Banii au fost luaţi de la elevi sau de la părinţii acestora, pentru a interveni pe lângă alţi profesori, care la rândul lor să influenţeze membrii comisiilor de evaluare. Elevii care plăteau banii erau asiguraţi că vor promova „în mod fraudulos” examenul de bacalaureat. La data de 5 iulie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor doua pentru 24 de ore, iar pe 6 iulie 2010 Tribunalul Galaţi i-a impus Mariei Elena Onu să nu părăsească ţara, iar Marianei Lazanu să nu părăsească localitatea. Procurorii DNA anunţă că vor declara recurs faţă de această hotărâre.

Şi la Bacău, procurorii DNA au demarat o anchetă în centrul de bacalaureat de la grupul şcolar „Al. Vlahuţă” din localitatea Podu Turcului, ca urmare a implicării directorului liceului într-un presupus caz de luare de mită, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă