29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialMircea Sandu ii indeamna pe fotbalisti sa intre in greva

Mircea Sandu ii indeamna pe fotbalisti sa intre in greva

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, ca decizia CEx de a reduce salariile jucatorilor cu maximum 50 la suta nu poate intra in vigoare din punct de vedere juridic, iar in cazul in care cluburile vor micsora unilateral contractele fotbalistilor, acestia ar trebui sa intre in greva.

"Cred ca s-a facut ceva in pripa, s-a facut ceva care duce la un nou scandal in fotbalul romanesc, exact atunci cand lumea trebuia sa fie linistita inainte de sarbatori. Nu am stiut ca a fost acest subiect pe ordinea de zi, pe mine nu m-a intrebat nimeni. Nu cred ca putem modifica un contract de munca printr-un act juridic si, din punctul meu de vedere, aceasta discutie nu exista, este nefondata. Decizia care s-a luat nu e finala, CEx nu are acest drept, iar daca as fi jucator de fotbal as intra in greva generala daca oficialii clubului mi-ar face asa ceva", a spus Mircea Sandu la GspTv.

"LPF are autonomie in desfasurarea activitatii de fotbal la Liga I, detine organele de jurisdictie in cazuri de disciplina si este singura institutie care poate lua o decizie in acest sens. Adunarea generala a Ligii sa puna pe ordinea de zi aceasta problema si sa se voteze", a mai spus presedintele FRF, care nu a putut fi prezent la sedinta CEx. Dupa cum remarca NewsIn, reactia lui Mircea Sandu vine in urma sedintei Comitetul Executiv al FRF, care a decis, luni, ca toate cluburile sa poate diminua salariile fotbalistilor cu maximum la 50 la suta in urmatorul an, din cauza problemelor economice pe care le au multe echipe din Liga I, dar si din esaloanele inferioare.

Astfel, cluburile din Liga I au propus, prin vocea presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, introducerea unui astfel de paragraf in regulamentul FRF, deoarece nu mai pot achita salariile initiale. Membrii CEx au decis ca toate formatiile sa poata reduce salariile fotbalistilor cu maximum 50 la suta in perioada 21 decembrie 2009-21 decembrie 2010.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă