37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialMircea Sandu consideră că Steaua este de nivelul Ligii Europa

Mircea Sandu consideră că Steaua este de nivelul Ligii Europa

Mircea Sandu, preşedintele FRF, solidarizează cu staful Stelei în urma eşecurilor campioanei României în Liga Campionilor. Şeful FRF le-a transmis, miercuri, într-o scrisoare deschisă adresată jucătorilor, antrenorilor şi fanilor Stelei, că este alături de ei după înfrângerile cu Schalke 04 şi Chelsea Londra, însă consideră că valoarea campioanei României este de Liga Europa, conform Mediafax.

E uşor să arunci cu pietre şi să distrugi, e infinit mai greu să fii pozitiv şi să construieşti, să accepţi că ai atins un anumit nivel, dar că a fi în elită este cu totul altceva. Oricum, aşa cum a fost cazul şi până acum, şi în continuare, FRF şi preşedintele ei o să vă fie alături şi o să vă sprijine în limita competenţelor şi atribuţiilor. Mult succes în continuare! Calificarea în primăvara UEFA Europa League este posibilă, ba chiar realizabilă, corespunzând, după părerea mea, nivelului european al Stelei. Şi nu ar putea exista o altă oportunitate mai potrivită decât proximele două meciuri cu FC Basel”, se arată în scrisoarea deschisă a lui Mircea Sandu, postată pe site-ul oficial al FRF.

Citeşte şi Rezultate Liga Campionilor: Steaua şi Copenhaga, învinse la cel mai mare scor

Sandu a afirmat că formaţiile româneşti de club, dar şi prima reprezentativă, reuşesc să obţină rezultate bune contra echipelor mari doar conjunctural. „Este – sau ar trebui să fie – evident că, atât la nivelul echipelor naţionale, cât şi la cel al formaţiilor de club, izbutim să obţinem succese de aplaudat şi de respectat mai degrabă conjunctural decât ca expresie a superiorităţii şi a capacităţii de a ne lupta de la egal la egal pe termen lung, fie că vorbim despre Olanda sau despre Ajax sau Chelsea”, a completat Sandu.

Şeful federaţiei îndeamnă la realism, afirmând că nu au existat dubii cu privire la echipele ce vor obţine „în mod normal” calificarea din Grupa E, Chelsea şi Schalke 04. „Mă pronunţ cu fermitate în favoarea respectării muncii antrenorilor şi jucătorilor, precum şi în cea a recunoaşterii meritelor şi a izbânzilor. Dar, pe de altă parte, fie şi partizan al unei atitudini în permanenţă pozitive şi al unei mentalităţi de învingător în orice condiţii şi în orice context, îndemn la realism. Căci, aşa cum, în cazul naţionalei, a fost clar de la început că Olanda se va califica la Cupa Mondială FIFA 2014 şi că România se va bate cu Ungaria şi Turcia pentru locul 2 în grupa noastră, la fel şi în cazul vostru, nu cred că a existat vreun dubiu în ceea ce priveşte numele celor două echipe care, în mod normal, se vor califica în primăvara Ligii: Chelsea şi Schalke. Implicit şi că echipa campioană a ţării noastre va concura cu FC Basel pentru poziţia a treia”, a afirmat preşedintele FRF.

Să nu se înţeleagă că, astfel, îndemn la abandonarea luptei. Dimpotrivă! Repet, îndemn la conştientizarea nivelului la care ne aflăm şi judecarea rezultatelor pe care le obţinem, pozitive ori negative, în acest context, lăudând, dar fără a supradimensiona, izbânzile, acceptând, analizând şi păstrând aceeaşi măsură şi în cazul înfrângerilor„, a continuat Mircea Sandu.

Steaua a pierdut primele două meciuri din Grupa E a Ligii Campionilor, 0-3 cu Schalke 04, şi 0-4 cu Chelsea Londra.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă