9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialMircea Radulian, INFP: Vor fi replici in urma cutremurului din aceasta dimineata!

Mircea Radulian, INFP: Vor fi replici in urma cutremurului din aceasta dimineata!

Mircea Radulian de la Institutul National de Fizica a Pamantului sustine ca seismul de astazi va fi urmat de o serie de replici.

"In mod normal, dupa un cutremur de o asemenea intensitate, ar trebui sa fie si replici. In general, replicile sunt mai mici, insa, in anumite cazuri, nu este exclusa producerea unui "presoc", ceea ce inseamna ca exista posibilitatea inregistrarii unor noi replici de o intensitate mai mare", a declarat Mircea Radulian, director stiintific in cadrul Institutului de Fizica a Pamantului, potrivit Realitatea TV.

Pana in acest moment nu a fost detectata nicio replica.

"Unele replici, care sunt foarte mici nu sunt detectate. Cu siguranta au loc, dar nu pot fi detectate", a adaugat Radulian.

Cutremurul a durat foarte putin, in jurul a doua secunde, propagarea undelor durand mai mult, in jurul a cateva secunde. Durata inregistrata de aparate, pentru Bucuresti, a fost de cateva sute de secunde, a precizat Radulian. "Cutremurul a fost prea mic pentru a produce un tsunami, nu a fost la distanta mare de tarm, el resimtindu-se mai mult pe teritoriul Bulgariei", spune Mircea Radulian.

Zona in care s-a produs cutremurul este una cunoscuta ca fiind activa seisimic. De obicei, magnitudinea seismelor din zona nu depaseste 4 pe scara Richter, dar sunt posibile si seisme mai puternice, in 1901 inregistrandu-se un cutremur cu magnitudinea de peste 7 pe scara Richter, conform lui Radulian.

Un cutremur cu o magnitudine de 5,5 pe scara Richter s-a produs in aceasta dimineata la o adancime de 20 de kilometri in Marea Neagra. Seismul a fost resimtit la Bucuresti si in Dobrogea, dar si in Bulgaria. 

Cele mai citite

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă