21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialMircea Basescu: Il voi da in judecata pe Sorin Rosca Stanescu pentru...

Mircea Basescu: Il voi da in judecata pe Sorin Rosca Stanescu pentru calomnie

Mircea Basescu a declarat joi, corespondentului NewsIn, ca il va da in judecata pe jurnalistul Sorin Rosca Stanescu pentru calomnie.

"Il voi da in judecata pentru calomnie si pentru alte capete de acuzare pe care le stie avocatul meu", a declarat Mircea Basescu.

Fratele presedintelui nu a precizat daca ii va cere daune lui Sorin Rosca Stanescu.

Sorin Rosca Stanescu a sustinut, intr-un material publicat pe pagina sa de internet, ca Mircea Basescu ar fi fost implicat intr-o afacere de trafic de explozibili alaturi de o persoana cautata de Interpol Belgia pentru terorism. Astfel, Rosca Stanescu scrie ca fratele presedintelui Romaniei ar fi participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil. Potrivit acestuia, cinci vapoare sosite din Thailanda au fost ancorate in portul Constanta. Operatiunea ar fi fost dirijata de Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei. Incarcatura consta in substante explozive si munitie. SRS precizeaza ca nu cunoaste cantitatea exacta de substante explozive care a fost transportata din Thailanda.

Destinatia finala, conform contractului incheiat de partea tailandeza cu ROMARM S.A., apartinand Ministerului Industriilor, ar fi fost Unitatea Militara Babeni din judetul Valcea. Acolo, explozibilii si munitia ar fi fost reambalate, in loc sa fie distruse. In scurt timp ar fi avut loc exportarea acestora, fiind utilizat drept intermediar si caraus firma S.C. ROMAGRO CEREAL SRL, sustine Rosca Stanescu. Jurnalistul precizeaza ca operatiunea s-ar fi realizat tot pe cale maritima, fiind asigurata din nou de Mircea Basescu.

De altfel, Rosca Stanescu precizeaza ca nu stie care a fost suma totala a castigului realizat prin aceasta afacere. Totusi, Stanescu spune ca Interpol Belgia a transmis, la 21 ianuarie 2009, o adresa catre Ministerului Administratiei si Internelor, Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala si Biroului National Interpol, prin care solicita investigarea lui Bakri Imad Abdul Reda, care este asociat al ROMAGRO CEREAL SRL Romania. Practic, Stanescu sustine ca  Bakri Imad Abdul Reda, alias Imad Kebir, actionar al ROMAGRO CEREAL – cu 70%, prin intermediul acestei societati, ar fi jucat un rol important in finantarea miscarii Hezbollah si in aprovizionarea cu arme a acesteia. Tot el ar fi principalul importator de arme si echipament militar al organizatiei teroriste UNITA din Angola, prin intermediul Republicii Democratice Congo.

Jurnalistul mai afirma ca Traian Basescu ar fi fost informat de catre Directia Nationala Anticoruptie si SRI si a dispus incetarea oricaror actiuni si activitati desfasurate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna in acest caz. Rosca Stanescu sustine ca presedintele Romaniei ar fi cerut suspendarea din functie a tuturor directorilor Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si ar fi dispus retinerea sefului DGIPI, Cornel Serban. De fapt, SRS sustine ca adevaratul motiv pentru care seful statului a facut acest lucru ar fi fost camuflat de arestarea omului de afaceri Puiu Popoviciu. Astfel, sustine SRS, scopul ar fi fost preluarea arhivei curente de la Diviziunea Tehnica – interceptari – de la Diviziunea de Informatii si de la Diviziunea de Filaj, pentru recuperarea tuturor documentelor, interceptarilor si stenogramelor in care apare numele lui Mircea Basescu. De asemenea, Rosca Stanescu afirma ca, sub pretextul scandalului Ciorogarla, serviciul secret ale Armatei si directiile legate de acesta au fost "decimate".

Jurnalistul sustine ca isi asuma intreaga raspundere civila si penala pentru dezvaluirile legate de acest caz.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă