15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMiracolul de dincolo de lumea noastră. Îi va împăca prințul Philip pe...

Miracolul de dincolo de lumea noastră. Îi va împăca prințul Philip pe William și Harry?

Relația fraților William și Harry nu a fost niciodată mai tensionată, dar dragostea lor comună pentru „bunicul” i-ar putea aduce acum din nou împreună.

S-au văzut ultima dată în urmă cu peste un an și, în acea perioadă, ducii de Cambridge și cei de Sussex au fost nevoiți să treacă de atunci prin ape învolburate, separați de întinsul Atlantic. Pandemia, despărțirea dureroasă și moartea bunicului foarte iubit ar fi fost prea mult pentru orice pereche de frați, ca să nu mai vorbim de doi frați care au experimentat deja foarte multe suferințe publice decât o fac majoritatea oamenilor într-o viață.

Până acum au fost distanțați la mii de kilometri, dar odată cu revenirea prințului Harry în Marea Britanie duminica trecută – prima dată de când el și ducesa de Sussex au plecat în Canada cu fiul Archie, în vârstă de opt luni, în ianuarie anul trecut – toată atenția se îndreaptă către frații despărțiți, forțați să fie împreună atât de repede după o perioadă atât de grea. Îi va uni sau îi va ține separați durerea? Și cine îi va ajuta să treacă mai ușor prin asta?

Jo Hemmings, psiholog și terapeut de relații, spune că atunci când există o ruptură între frați, prima întâlnire după o perioadă lungă de separare poate servi drept test pentru fiecare. „Mai sunt apropiați frații? Își vor recunoaște greșelile? Vor recunoaște că s-ar putea să fi provocat răni chiar dacă nu cred că sunt de vină?

„Se vor îmbrățișa? Sau vor simți răceala și vor evita contactul vizual, vor face discuții banale, fără referire la problema care a cauzat inițial ruptura? ”

Dacă pot, vor recunoaște că „răul s-a produs deja”, spune ea. „Apoi, există șansa de a se îndrepta, mergând mai departe cu acest sentiment.”

Revederea fraților va fi tulburătoare sau revelatoare?

Sigur nu și-ar fi dorit ca acest lucru să se întâmple în acest fel, dar mulți spun că revederea tristă ar putea aduce fraților apropierea care le-a lipsit atât de mult.

„Participarea la funeraliile bunicului lor le va oferi celor doi, cu siguranță, un lucru pe care să se concentreze, dar, într-o astfel de ocazie tristă, clar le este foarte ușor să se deconecteze formal și emoțional unul de celălalt, decât într-o ocazie fericită, cum e o căsătorie.”, afirmă Jo Hemmings.

Bagajul lor emoțional ar putea fi forța care să-i apropie sau care să-i separe, sugerează ea, amintind de imaginea micilor prinți care mergeau în spatele cortegiului mamei lor, Prințesa de Wales. „Acest lucru poate declanșa unele amintiri tulburătoare atât pentru William, cât și pentru Harry, care îi pot ajuta să simtă o conexiune emoțională sau poate funcționa invers, ascunzându-și reciproc propriile gânduri.”

Conform unei surse, Zara Tindall, verișoara celor doi, încearcă să-i împace, după controversatul interviu dat de Harry și Meghan lui Oprah Winfrey, care a adâncit și mai mult prăpastia din familia lor.

Linda Blair, un psiholog clinician, a cărei carte „Frații” servește drept ghid pentru gestionarea rivalității fraților, spune că „un membru neutru al familiei care acționează ca mediator poate ajuta, dar numai atunci când ambele persoane implicate în conflict au solicitat acest lucru persoanei respective. Altfel nu e deloc util.”

Înmormântarea Prințului Philip va fi una restrânsă din cauza restricțiilor Covid, dar, cu siguranță, imaginea Familiei Regale Britanice de la acest moment va fi mereu examinată. Pentru cei doi frați, gândul că relația lor ar putea fi analizată într-o zi, plină de astfel de emoții, trebuie să fie dureroasă. Aceste lucruri sunt cu atât mai grele, spune Blair, pentru oamenii care „trebuie să-și gestioneze emoțiile în timp ce toată lumea îi privește.”

Înainte de a-și lua rămas bun de la bunicul lor, William și Harry au făcut declarații sincere despre un om care a fost în mod clar un reper și un erou pentru amândoi. Declarațiile lor sunt diferite în ton, așa cum era de așteptat de la doi bărbați care au ales căi atât de diferite de manifestare în ultimii ani.

Ducele de Cambridge a vorbit despre binecuvântarea că l-a avut mereu alături pe prințul Philip pentru a-l îndruma „atât în ​​vremuri bune, cât și în cele mai grele zile”, apreciind sacrificiul continuu pentru regină. Harry l-a omagiat ca „bunicul meu: stăpânul grătarului, legenda bâlbâielilor și obraznic până la sfârșit.”

„Pierderea unei rude apropiate și iubite ne amintește întotdeauna de propria noastră efemeritate și de cât de prețioși sunt membrii familiei noastre”, spune Hemmings.
În acest caz dragostea fraților pentru bunicul lor se poate dovedi a fi forța care sa-i unească.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă