21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul Ialomiţianu se judecă şi el cu Finanţele pentru propriile sporuri

Ministrul Ialomiţianu se judecă şi el cu Finanţele pentru propriile sporuri

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, fost director executiv al Direcţiei Finanţelor Publice Braşov, a dat în judecată în 2008 instituţia la care lucra pentru obţinerea unor sporuri salariale, transmite Realitatea Tv.

Înainte de a fi ministru, Ialomiţianu, alături de foştii săi colegi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov, a dat în judecată în mai multe rânduri instituţia la care lucra, solicitând acordarea unor sporuri pe care le pierduseră.

În 28.04.2009, în dosarul 8370/62/2008, Curtea de Apel Braşov a decis că o angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov, între care şi Gheorghe Ialomiţianu „în calitate de funcţionari publici, au dreptul la un salariu compus şi din suplimentul postului şi suplimentul treptei de salarizare, corespunzător art. 31 lit c şi d din Legea 188/1999″.

Ialomiţianu a mai dat o dată în judecată DGFP Braşov, chiar în acest an, procesul având termen pe 26 octombrie. Conform declaraţiilor de avere depuse în 2008 şi 2009, Ialomiţeanu a obţinut de la DGFP Braşov aproape 200.000 de lei.

In urmă cu o lună, la investirea în funcţia de ministru, Ialomiţianu pleda pentru eliminarea stimulentelor, informează Gândul. “Noi trebuie să asigurăm un sistem de cointeresare pentru cei care lucrează în Finanţe, dar sigur că într-o perioadă de criză nu poţi să creezi avantaje unor persoane, mai ales din grădina ta, şi să le ceri la ceilalţi să suporte măsuri de austeritate. Ăsta a fost mesajul preşedintelui şi trebuie pus în aplicare (… ) Analiza se va face în funcţie de ce salarii sunt în Ministerul de Finanţe, că am înţeles că sunt reduse, şi în Ministerul Muncii, comparativ cu alte ministere. Noi trebuie să asigurăm un sistem echitabil şi acest sistem de stimulente trebuie să dispară”.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a anunţat joi, în a doua zi de proteste ale angajaţilor din finanţe, că stimulentele în minister erau acordate “în mod subiectiv”, astfel că unii apropiaţi politic aveau stimulente foarte mari, comparativ cu cei care combăteau evaziunea fiscală.

“În Ministerul de Finanţe, salariile au rămas la un nivel scăzut, mergându-se pe sistemul de stimulente. Aşa au considerat cei care au condus Ministerul de Finanţe. Acest sistem creează multe probleme, pentru că acordarea de stimulente se făcea până acum în mod subiectiv de directori. Un sistem echitabil este cel care va fi preluat în legea unitară a salarizării unitare şi se va aplica de la 1 ianuarie 2011.(…)”În Ministerul de Finanţe, salariile au rămas la un nivel scăzut, mergându-se pe sistemul de stimulente. Aşa au considerat cei care au condus Ministerul de Finanţe. Acest sistem creează multe probleme, pentru că acordarea de stimulente se făcea până acum în mod subiectiv de directori. Un sistem echitabil este cel care va fi preluat în legea unitară a salarizării unitare şi se va aplica de la 1 ianuarie 2011”, a menţionat ministrul.

Gheorghe Ialomiţianu este unul dintre cei mai bogaţi miniştri din Cabinetul Boc. Aare şase terenuri intravilane, în suprafaţă totală de 5.978 metri pătraţi, un apartament şi două case, în oraşul Braşov şi judeţul Braşov, conform declaraţiei de avere depusă de acesta la 14 iunie, în care se specifică faptul că bunurile imobiliare enumerate au fost moştenite de soţia acestuia, au fost câştigate în instanţă sau au fost cumpărate.

De asemenea, ministrul Finanţelor deţine un cont curent bancar, în sumă de 19.000 de lei, şi nu are credite la bănci sau datorii la persoane fizice. Venitul anual declarat este de aproximativ 170.000 de lei şi provine din indemnizaţia de parlamentar şi din salariul de profesor, precum şi din activitatea soţiei sale. Gheorghe Ialomiţianu mai este proprietar a patru tablouri care, conform documentului citat, reprezintă “peisaje” şi sunt estimate la o valoare de 38.000 de lei.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă