26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialMinistrul francez de Interne: Delincvenţa românească este o realitate pe care trebuie...

Ministrul francez de Interne: Delincvenţa românească este o realitate pe care trebuie s-o combatem

Ministrul francez de Interne, Claude Guéant, a declarat astăzi, la BFMTV/RMC, că ‘delincvenţa românească este o realitate’ şi ‘trebuie s-o combatem’, informează cotidianul Le Point, potrivit Agerpres.

 

‘Delincvenţa românească, îndeosebi prezentă la Paris şi Marsilia, este o realitate pe care trebuie s-o combatem’, a spus Guéant. ‘Prezenţa românilor delincvenţi în ţara noastră este un lucru îngrijorător’, a adăugat oficialul francez.

Guéant, care a refuzat să precizeze câte dintre delictele din Franţa sunt comise de cetăţeni străini, a dat totuşi asigurări că ‘2% din delincvenţa din Franţa este opera românilor şi că aproape jumătate dintre delincvenţii români sunt minori’.

Oficialul francez a precizat că există o cooperare strânsă cu autorităţile române şi a amintit prezenţa agenţilor de legătură români la Paris pentru ‘a depista filierele criminale şi satele specializate în funcţie de tipul de delincvenţă’. ‘Vom face în aşa fel încât minorii să fie trimişi în România în cadrul serviciilor de asistenţă pentru copii din România”, a concluzionat Guéant.

Potrivit unui studiu al poliţiei dat publicităţii de France Presse la sfârşitul lunii iulie, ‘delincvenţa generată de cetăţenii români’ în regiunea pariziană a crescut cu 72,4% în primul semestru al anului 2011, prin comparaţie cu situaţia înregistrată în primul semestru al anului 2010.

5.680 de cetăţeni români, dintre care foarte mulţi minori, au fost puşi sub acuzare pentru diverse delicte în primele şase luni ale anului 2011, faţă de 3.294 în aceeaşi perioadă din 2010.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă