11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

BIZAR. Coadă stranie la Direcția Permise Auto. Dimineața e îmbulzeală scandaloasă, după ora 12.00 nu mai este nimeni în fața ghișeelor. PSD speculează abil situația, deși responsabil e un om al lui Ponta | GALERIE FOTO

UPDATE 13,45: Vineri dimineață, liderul PSD, Liviu Dragnea, a postat pe contul lui de Facebook faimosul clip electoral (vezi VIDEO) în care PSD acuză Guvernul că nu e în stare să rezolve problema cozii de la DRPCIV.


UPDATE 12,25: Coada de la sediul DRPCIV București va fi redusă prin aplicarea unui sistem de programare online, care se va adăuga sistemului de programare cu bonuri de la ghișee, care se folosește în prezent, a anunțat vineri ministrul de Interne, Dragoș Tudorache.

Sistemul de programare online va funcționa începând de luni. Până atunci va fi implementat softul care va fi adus, în cursul zilei de vineri, de la Suceava, a precizat ministrul de Interne.

Pe de altă parte, funcționarii DRPCIV vor începe să lucreze, pentru o anumită perioadă, în două schimburi, conform unui program prelungit, între orele 7 – 21. Aceasta va reprezenta o „stare de urgență”, a spus ministrul Tudorache.

Ulterior, din ianuarie 2017, Serviciul Pașapoarte va fi mutat din clădirea DRPCIV într-o nouă locație din București, astfel că DRPCIV București va avea încă 12 ghișee suplimentare.


De cel puțin o săptămână, la sediul din București al DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor) se constată o sitație stranie.

La primele ore ale dimineții solicitanții stau la cozi de sute de oameni – unii dintre ei fiind la sediul instituției încă din timpul nopții. În schimb, după ora prânzului cozile se termină și ghișeele sunt libere.

Programul oficial de lucru cu publicul al DRPCIV București, afișat și pe site-ul instituției, este luni, miercuri, joi și vineri între orele 08.00 – 16.30, iar marțea între orele 08.00-18.30.

Fenomenul cozii de la permise a fost speculat și de PSD, care și-a lansat unul dintre mesajele de campanie electorală susținând că va rezolva coada de la DRPCIV. Imediat după anunțul PSD, anumite instituții media, apropiate acestui partid, au lansat o campanie de presă în care au prezentat, zilnic, imagini cu coada de la Permise Auto.

„Într-un clip electoral, PSD se plânge de coada de la Permise din Pipera. Doar că personajul care gestionează tot acest balamuc a fost numit în funcție de Victor Ponta. Este vorba despre prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, în subordinea căruia se află Serviciul Regim Permise și Certificate de Înmatriculare din Pipera.

Acest domn a fost numit în funcție pe 2 aprilie 2014, în baza unei hotărâri a Guvernului Ponta, deci cu totala susținere a PSD. Așadar, organizarea și  angajările celor de la Serviciile Publice Comunitare sunt în directa subordine a prefecturilor”, a subliniat editorialistul României Libere, Mihai Duță, după ce a verificat situația de la sediul DRPCIV.

Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, i-a convocat vineri , la sediul Ministerului, pe prefecții din București și Ilfov, întâlnirea având ca temă rezolvarea situației de la sediul DRPCIV București, unde sunt cozi de sute de solicitanți, mai ales la primele ore ale dimineții.

La sediul din București al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Auto (DRPCIV) se prelucrează solicitări venite din București și din județul Ilfov.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, declara acum două zile că problemele sunt complexe şi structurale și că rezolvarea lor „va lua timp”.

„Mâine dimineaţă (vineri, n.r.) am chemat prefecţii de la Ilfov şi Bucureşti, împreună cu conducerea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, pentru a găsi soluţii. Problemele sunt complexe şi structurale, pentru care rezolvarea va lua timp, dar voi cere şi soluţii imediate, cu impact în zilele următoare”, a spus ministrul Dragoş Tudorache.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă