21.2 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSpecialMinistrul de Externe al Spaniei: Puigdemont ar putea candida la viitoarele alegeri...

Ministrul de Externe al Spaniei: Puigdemont ar putea candida la viitoarele alegeri regionale dacă nu va fi arestat între timp

Carles Puigdemont ar putea candida la următoarele alegeri regionale din Catalonia doar dacă nu va fi arestat până atunci, a afirmat, duminică, Alfonso Dastis, ministrul spaniol de Externe, într-un interviu acordat pentru The Associated Press, informează Mediafax.

Dastis a afirmat că, în mod ”teoretic”, Puigdemont poate candida la următoarele alegeri, dacă nu va fi arestat până atunci.

Potrivit Guvernului de la Madrid, în Catalonia vor avea loc alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.

Parchetul General din Spania a anunţat, vineri, va iniţia o procedură judiciară împotriva premierului Cataloniei, Carles Puigdemont, suspectat de rebeliune, faptă pentru care riscă 30 de ani de închisoare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies