-0.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
AcasăSpecialMinistrul britanic al Finanțelor, Philip Hammond, avertizează: Marea Britanie nu va reduce...

Ministrul britanic al Finanțelor, Philip Hammond, avertizează: Marea Britanie nu va reduce taxele şi reglementările după Brexit

Ministrul britanic al Finanțelor, Philip Hammond, a anunțat că Marea Britanie nu va reduce taxele şi reglementările după ieşirea din Uniunea Europeană şi nu va încerca să submineze rivalii europeni, relatează site-ul BBC News, potrivit Mediafax.

"Impozitul majorat ca procent din economia britanică ne pune chiar în mijlocul grupului de state europene. Nu vrem să se schimbe acest lucru, chiar şi după ieşirea din Uniunea Europeană", a spus Hammond, într-un interviu pentru cotidianul francez Le Monde.

Potrivit analiştilor politici, Partidul Conservator este nevoit să-şi tempereze abordarea categorică privind Brexit după ce a pierdut majoritatea parlamentară în cadrul alegerilor din iunie, fiind greu să convingă Camera Comunelor să susţină reducerea taxelor şi a reglementărilor.

"Adesea aud spunându-se că Marea Britanie are în vedere participarea la o concurenţă neloială în domeniul reglementării şi al impozitării. Acesta nu este nici planul nostru, nici viziunea noastră pentru viitor. Mă aştept să rămânem o ţară cu un model social, economic şi cultural care să fie recunoscut drept european", a mai spus Philip Hammond.

Hammond a precizat că Marea Britanie doreşte ca lucrătorii din UE să facă parte din economia britanică şi să-şi continue viaţa în ţară, la fel ca expaţii britanici care lucrează în Europa.

"Proiectul pentru Brexit nu este o chestiune legată de bani, ci de modul în care Marea Britanie părăseşte UE fără a provoca probleme întreprinderilor şi oamenilor. Divizarea oraşului Londra ar aduce beneficii pentru New York, nu pentru Frankfurt sau Paris", a spus Philip Hammond pentru Le Monde.

La începutul lunii ianuarie, într-un interviu pentru Welt am Sonntag, ministrul britanic de Finanţe vorbea despre modificarea sistemului economic după Brexit.

"Dacă nu vom avea acces la piaţa europeană, dacă vom fi închişi, dacă Marea Britanie ar părăsi Uniunea Europeană fără un acord privind accesul pe piaţă, atunci am putea suferi daune economice cel puţin pe termen scurt. În acest caz, am putea fi nevoiţi să ne schimbăm modelul economic, pentru a ne redobândi competitivitatea", spunea atunci Hammond.

Cele mai citite

România are al doilea cel mai mic salariu, dar cea mai mare taxare din UE. Cum stăm la puterea de cumpărare

România are cea mai mare taxare pe salarii din Uniunea Europeană, deși avem printre cele mai mici salarii din uniune. Față de țările europene...

România, iadul scumpirilor. Puterea de cumpărare față de țările UE – analiză

Salariile sunt țara noastră sunt mici comparativ cu restul statelor din UE. Dacă ne raportăm la salariu mediu net pe economie, suntem codași alături...

Iohannis participă la omagierea victimelor Holocaustului

Președintele Iohannis participă la omagierea victimelor Holocaustului, marți dimineață, la Templul Coral din București. La această acțiune iau parte oficiali de prim rang al statului...
Ultima oră
Pe aceeași temă