1.8 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
AcasăSpecialMinistrul Apărării, Gabriel Leș, îi va prezenta premierului Grindeanu prioritățile în achizițiile...

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, îi va prezenta premierului Grindeanu prioritățile în achizițiile de armament

Premierul Sorin Grindeanu va avea săptămâna viitoare o întâlnire preliminară cu ministrul Apărării, Gabriel Leș, șeful Statului Major General și alți reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, pe tema priorităților de înzestrare ale Armatei Române.

Premierul Grindeanu a anunțat această întâlnire vineri, la Tulcea, informează Agerpres. Ulterior, Parlamentul României va fi anunțat printr-un memorandum cu privire la necesarul de achiziții.

''Am discutat cu domnul ministru Leș ca săptămâna viitoare să-mi prezinte împreună cu șeful Statului Major și ceilalți din minister ceea ce au dânșii priorități, astfel încât să demarăm aceste achiziții, fie că vorbim de corvete sau de alte lucruri. Altfel, s-ar putea ca tot acest efort financiar făcut din bugetul național să fie degeaba. Adică, să ajungem în situația în care acești bani să nu fie cheltuiți'', a declarat vineri, la Tulcea, premierul Grindeanu în timpul unei conferințe de presă.

Discuția cu ministrul Leș va preceda transmiterea unui memorandum pe tema viitoarelor achiziții strategice către Parlamentul României, care va decide dacă va aproba sau nu programul de înzestrare a Armatei.

'Este pentru prima dată de când România a devenit membru NATO și își respectă angajamentul, și anume alocarea a 2% din PIB pentru Apărare. Dorința noastră este ca cea mai mare parte din resursele financiare să fie cheltuite în industria națională, să creăm noi locuri de muncă', a mai spus premierul României.

Prezent la Tulcea alături de senatori PSD și alți factori guvernamentali, Sorin Grindeanu a vizitat vineri șantierul naval Vard Tulcea SA și a apreciat activitatea acestei unități drept ''o privatizare de succes''.

Întrebat dacă în timpul întâlnirii cu conducerea unității s-a discutat despre posibilitatea preluării unei comenzi a MApN de către această unitate, parte a unui consorțiu care deține și unități specializate în nave militare, Grindeanu a răspuns că vor fi "licitații deschise" în acest sens. 

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:39

Monarhia britanică, pusă sub semnul întrebării în 2022

Celebrările din acest an care marchează domnia de șapte decenii a Reginei Elisabeta a II-a vor masca o realitate mai puțin fericită pentru familia...

Accident grav în București. O mașină a Ambasadei SUA a lovit o femeie pe trecerea de pietoni

Accident grav în București. O mașină a Ambasadei SUA a lovit o femeie pe trecerea de pietoni. Accientul s-a petrecut în Pipera. La volan...

Greva angajaților STB s-a încheiat. Reacția directorului Adrian Criț

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au decis suspendarea grevei, relund activitatea după cinci zile."Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de...
Ultima oră
Pe aceeași temă