17.2 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSpecialMinistrul Apărării, Gabriel Leș, a anunțat conducerea NATO că România își menține...

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a anunțat conducerea NATO că România își menține trupele în Afganistan

Ministrul român al Apărării, Gabriel Leș, și șeful Statului Major General, gen. Nicolae Ciucă, s-au întâlnit joi, la București, cu generalul american John W. Nicholson, comandantul misiunii NATO din Afganistan.

"Ministrul Leş a reiterat angajamentul autorităţilor române faţă de efortul NATO de stabilizare a Afganistanului, în toate cele trei dimensiuni de manifestare a sprijinului Alianţei – participarea la RSM, asigurarea sustenabilităţii forţelor de securitate afgane şi consolidarea şi aprofundarea Parteneriatului Durabil dintre NATO şi Afganistan, prin dialog politic şi cooperare practică", informează un comunicat al MApN.

Pe de altă parte, șeful SMG, generalul Ciuca, i-a prezentat generalului american iniţiativele şi propunerile României cu privire la consolidarea prezenţei NATO pe flancul de Sud-Est al Alianţei, stadiul de implementare a acestora și participarea Armatei României la operaţii şi misiuni sub egida NATO, UE şi ONU.

„România are o contribuție substanțială în Afganistan. Apreciez profesionalismul militarilor români și rolul-cheie pe care îl are România în Alianța Nord – Atlantică”, a transmis generalul Nicholson.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă