3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialMinistrul Apararii de la Kiev: Romania si Rusia, posibili inamici ai armatei...

Ministrul Apararii de la Kiev: Romania si Rusia, posibili inamici ai armatei ucrainene

Ministrul ucrainean al Apararii, Iuri Ehanurov, a declarat ca posibilii inamici ai armatei tarii sale sunt acele state care au revendicari teritoriale fata de Ucraina si a nominalizat in acest sens Romania si Rusia, potrivit Ukrainskaia Pravda.
"Acestea sunt doua tari ai caror politicieni fac declaratii in acest sens. Mai precis, in Romania autoritatile fac declaratii ca nu recunosc frontiera cu Moldova, pentru ca aceasta ar insemna recunoasterea pactului Molotov-Ribbentrop", a spus ministrul ucrainean, referindu-se la declaratiile de saptamana trecuta ale presedintelui Traian Basescu.
Presedintele Traian Basescu a declarat vinerea trecuta la Piatra Neamt ca Romania considera inutila semnarea unui tratat de frontiera "care sa faca din seful statului roman un partener al lui Ribbentrop si al lui Molotov", explicand ca acest demers ar veni impotriva obligatiilor asumate de statul roman. Declaratia a starnit si nemultumirea Chisinaului.

Cele mai citite

28 noiembrie, ziua cea mare a Bucovinei! Se împlinesc 105 ani de la unirea cu țara

1918 a fost un an deosebit. România a fost la un pas să dispară ca stat, dar a terminat să fie mai mare...

Deficitul bugetului a urcat la 3,97% din PIB după primele 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,97% din PIB după primele 10 luni ale anului în curs, respectiv la 62,81 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă