16.8 C
București
vineri, 9 iunie 2023
AcasăSpecialMiniştrii Apărării din NATO evaluează stadiul măsurilor de protecţie împotriva RUSIEI

Miniştrii Apărării din NATO evaluează stadiul măsurilor de protecţie împotriva RUSIEI

Miniştrii Apărării din statele membre NATO se reunesc, joi, la Bruxelles, pentru a analiza stadiul implementării deciziilor aprobate la Summit-ul din Ţara Galilor, din anul 2014.

Principala temă discutată la Cartierul General al Alianţei va fi planul de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a NATO (Readiness Action Plan, RAP).

Măsurile decise în Ţara Galilor, în anul 2014, au reprezentat răspunsul NATO faţă de criza din Ucraina şi faţă de acţiunile agresive ale Rusiei, mai ales faţă de ocuparea Crimeii.

La Bruxelles se va mai discuta, joi, şi proiectul “Agendei de adaptare”, a cărei formă finală va fi dezbătută la summit-ul NATO de la Varşovia, din anul 2016.

Citeşte şi: Sistemul de apărare antirachetă va atinge “capacitatea iniţială” până la summit-ul NATO din 2016

Toate aspectele discutate de reprezentanţii statelor NATO iau în calcul “evoluţiile îngrijorătoare din actualul mediu de securitate şi necesitatea de consolidare a capacităţii de contracarare eficientă a noilor provocări strategice”, subliniază un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale al României.

Din partea MApN, la reuniunea de la sediul NATO participă ministrul Mircea Duşa.

La Bruxelles este programată, joi, şi o sesiune de lucru a Comisiei NATO – Georgia, cu participarea ministrului georgian al apărării, Tinatin Khidasheli.

În acest context, ministrul român al Apărării va avea şi întâlniri bilaterale cu omologii din Georgia şi din Grecia, cu scopul intensificării cooperării militare între România şi aceste două state.

Citeşte şi:  Alianţa Atlantică se EXTINDE. Patru ţări NEUTRE participă la Forţa de Răspuns a NATO

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:45

Doctorul spune că Papa Francisc se descurcă „bine”

Papa Francisc se descurcă „bine”, este alert și bine dispus după ce a suferit o intervenție chirurgicală la abdomen, a declarat miercuri (7 iunie)...

Cod galben de furtuni și averse valabil joi și vineri. Lista județelor afectate

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, două atenţionări meteo Cod galben de furtuni şi averse pentru zilele de joi...

West Ham United a câștigat trofeul Europa Conference League la fotbal dispunând de Fiorentina cu 2-1

West Ham United a cucerit trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă