31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialMinisterul Sănătăţii: Toți pacienţii răniţi în Colectiv ar putea fi transferaţi în...

Ministerul Sănătăţii: Toți pacienţii răniţi în Colectiv ar putea fi transferaţi în străinătate

Toţi pacienţii răniţi în incendiul din clubul Colectiv, la finalul lunii octombrie, ar putea fi transferaţi din spitalele românești în spitale din străinătate, dacă există recomandare din partea specialiştilor, transmite Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, Ministerul Sănătăţii a solicitat sprijinul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) pentru ca, prin intermediul misiunilor diplomatice, spitalele din străinătate să fie înştiinţate de acordul autorităţilor române, astfel încât, la recomandările specialiștilor, pacienții cu arsuri să poată continua tratamentul de recuperare în unitățile în care sunt internați.

Citeşte şi: Tragedia Colectiv. Câte persoane mai sunt internate în spitale

Totodată, o comisie de specialitate se va întruni luni, pentru a analiza situația pacientilor cu arsuri, care sunt internaţi în spitalele din România, pentru a implementa un plan de îngrijire pe termen mediu și lung.

„Acest plan include atât îngrijirile medicale de recuperare cât și asistența psihologică și socială pentru pacienți și familiile acestora”, se precizează în comunicat.

Mai mult, Ministerul Sănătăţii a înştiinţat spitalele din străinătate  care ingrijesc victimele incendiului din 30 octombrie că doreşte să demareze,anul viitor, un program de schimb de experiență între medicii români și cei străini care se ocupă de tratamentul pacienților cu arsuri.

„Precizăm că Ministerul Sănătății a aprobat tratamentul  în străinătate  tuturor pacienților cu arsuri care au avut recomandarea experților străini și care au fost considerați transferabili de către aceștia. Costurile acestor tratamente vor fi acoperite de Ministerul Sănătății, conform prevederilor legale”, se mai precizează in comunicat.

Citeşte şi: Trei răniți salvați din clubul Colectiv au murit în urma infecțiilor INTRASPITALICEȘTI. Ministerul Sănătății cere un RAPORT

În prezent, 31 de persoane rănite în incendiul din Colectiv sunt internate în spitalele din Capitală. Dintre acestea, șase sunt în stare critică și gravă.

Potrivit unui centralizator al Ministerului Sănătății, 30 de pacienți se află în unități medicale din străinătate.  În urma incendiului de la clubul Colectiv, petrecut în urmă cu mai bine de o lună, au murit 60 de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă