23.1 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeSpecialMinisterul Educaţiei a modificat procedura de transfer a elevilor de la o...

Ministerul Educaţiei a modificat procedura de transfer a elevilor de la o şcoala la alta

Transferul unui elev se face cu avizul consultativ al consiliului de administraţie al unităţii de la care pleacă acesta şi cu aprobarea celui de la şcoala unde se mută, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, prin care sunt schimbate condiţiile valabile până acum, potrivit Mediafax.

Până la apariţia noului ordin, transferul elevilor se făcea numai cu aprobarea ambelor unităţi de învăţământ, nu şi a consiliului de administraţie.

Ordinul privind modificarea regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar aduce câteva modificări în privinţa transferului elevilor.

“Elevii au dreptul să se transfere de la o unitate la alta, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesională la alta, de la o formă de învăţământ la alta, în conformitate cu prevederile prezentului regulament şi ale regulamentului intern al unităţii de învăţământ la care se face transferul. Transferul se face cu avizul consultativ al consiliului de administraţie al unităţii de la care se face transferul şi cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii la care se face transferul”, arată ordinul semnat de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Ordinul reglementează şi situaţiile în care transferul elevilor se poate face în timpul anului şcolar, în mod excepţional. Astfel, acesta se poate realiza după ce a început şcoala în una din următoarele situaţii: la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti; la recomandarea de transfer eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică; la/de la învăţământul de artă sau sportiv; de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional; de la învăţământul intensiv sau bilingv la celelalte profiluri; în alte situaţii excepţionale, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar.

Cele mai citite

Rețea de beizadele în jurul lui Vlad Pascu: Tinerii de bani gata, viață cu petreceri și droguri

 Apar informații halucinante despre prietenii lui Vlad Pascu. Anturajul șoferului drogat care a ucis cei doi tineri la 2 Mai este format tot...

Efectele minunate ale mustului – Sănătate curată

În perioada culesului de struguri, mustul devine vedeta toamnei datorită proprietăților sale nutriționale remarcabile. Acesta are beneficii antioxidante și antiinflamatorii, contribuind la protejarea...

Doi morți după ce o persoană cu probleme psihice a arunca în aer o butelie de gaz

Un poliţist a fost ucis miercuri seară în Ungaria şi alţi câţiva răniţi de o persoană cu probleme psihice care a aruncat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies