28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialMinisterul Educaţiei a afişat rezultatele la admiterea în liceu. Unde s-au înscris...

Ministerul Educaţiei a afişat rezultatele la admiterea în liceu. Unde s-au înscris cei mai buni elevi

Ministerul Educaţiei a afişat, miercuri, rezultatele la admiterea în liceu în toamna anului 2017.

În top zece al celor mai bune medii de admitere se află șase specializări de la licee din Bucureşti, iar trei dintre ele sunt de la liceul "Sfântul Sava".

În același top se află două specializări de la Liceul "Fraţii Buzeşti" din Craiova şi câte o specializare de la colegiile "B.P. Hasdeu" din Buzău şi "Mircea cel Bătrân" din Constanţa.

Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti, specializarea Matematică Informatică – în limba engleză, se situează pe primul loc, ultima medie de admitere fiind 9,93. La același colegiu, la specializarea Ştiinţele naturii, ultima medie de admitere a fost 9,91.

Pe locul trei se află  Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân din Constanţa, cu specializarea Matematică-informatică şi cu media de admiterea 9,88.

Pe locul patru este Colegiul Naţional "B.P.Hasdeu" din Buzău – Matematică – Informatică bilingv cu ultima medie de intrare 9.87, iar pe locul cinci este specializarea Matematică – Informatică a Colegiului Naţional  "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti, cu ultima medie de admitere 9,86.

Colegiul Naţional  "Sfântul Sava" din București, specializarea Matematică Informatică, a avut ultima medie de admitere 9,81.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă