1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialMinerii din Valea Jiului renunţă la masa caldă ca să cumpere alimente...

Minerii din Valea Jiului renunţă la masa caldă ca să cumpere alimente pentru persoanele izolate

Minerii din Valea Jiului renunţă, pentru trei zile, adică de miercuri până vineri, la masa caldă pe care o primesc la intrarea în mină, iar cu banii care reprezintă contravaloarea acesteia vor cumpăra alimente pe care le vor trimite oamenilor din zonele izolate, relatează Mediafax.

Reprezentanţii sindicatului “Muntele”, care îi reprezintă pe minerii din Valea Jiului, au discutat, marţi, cu ortacii despre începerea unei campanii de ajutorare a oamenilor aflaţi în zonele izolate din cauza zăpezii.

“Am vorbit cu oamenii şi vom renunţa la masa caldă pe care o primim, iar contravaloarea acesteia va fi folosită pentru cumpărarea unor alimente destinate oamenilor aflaţi în nevoie acum”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Petre Nica, preşedintele sindicatului “Muntele”.

Potrivit sursei citate, minerii din Valea Jiului au renunţat la masa caldă de miercuri, joi şi vineri, valoarea acesteia fiind de circa 25 de lei pe angajat pentru cele trei zile.

Destinaţia alimentelor care vor fi achiziţionate cu banii respectivi va fi stabilită în zilele următoare.

Pe de altă parte, Compania Naţională a Huilei şi-a anunţat, încă de duminică, disponibilitatea să trimită o echipă de salvatori minieri profesionişti în zonele izolate pentru a sprijini acţiunile de deszăpezire şi de salvare.

La Compania Naţională a Huilei mai lucrează 7.703 angajaţi.

Cele mai citite
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă