15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMilitari americani, concurenți la Festivalul Național al Sporturilor Nautice și pe Plajă

Militari americani, concurenți la Festivalul Național al Sporturilor Nautice și pe Plajă

A doua ediție a Festivalului Național al Sporturilor Nautice și pe Plajă debutează pe 1 iunie, în localitatea Techirghiol.

Evenimentul urmăreşte promovarea unui stil de viață sănătos, popularizarea sporturilor nautice, socializarea, consolidarea lucrului în echipă, incluziunea socială a copiilor şi tinerilor cu deficienţă de intelect și crearea unei culturi a sportului de masă.

Prima zi, în mare parte este dedicată Zilei Internaţionale a Copilului, sărbătorită de 1 Iunie, incluzând şi festivitatea prezentării şi lansării la apă a celui mai mic velier sportiv, botezat ”Noe”, o barcă de acomodare şi iniţiere, pentru copii cu vârste între 1 şi 5 ani, premergătoare clasei Optimist. Velierul are lungimea de 139 cm; înălţimea la mărul ctargului: 82 cm; greutate: 9,5 kg; suprafaţă velică: 70 cm²; capacitate de transport: 41 kg; vitează maximă de navigaţie cu vele 5 km/hr.Planurile au fost achiziţionate din SUA şi donate clubului de ing. Emilian Gressianu şi a fost realizat din placaj Okoume de către comandantul de navă Călin Marinescu, pasionat de marangozerie.

Zilele de competiţie sunt 1- 4 iunie şi în fiecare dimineaţă vor fi organizate cursuri de inițiere, cu antrenori şi instructori sportivi calificaţi, la toate disciplinele de concurs, înaintea concursurilor, fiecare zi urmând să se încheie, pe plajă cu festivități de premiere şi evenimente tematice de socializare, la o cană cu cei şi un foc de tabără. Sunt aşteptaţi să participe peste 400 de competitori la cele 13 discipline sportive (yachting, windsurf, kiteboarding, stand up paddle, kaiac, kaiac polo, canoe tug of war, aquathlon, volei pe plajă, oină pe plajă, badminton, trasul de parâmă, aruncarea bandulei la punct fix) şi vor fi premiate 32 de categorii pe criterii de vârstă sex şi nivel competiţional (performanţă şi amatori). Suprafaţa de desfăşurare a evenimentului, pusă la dispoziţie de Primăria Techirghiol, ocupă o arie de peste 10.000 de mp, pe uscat, dintre care pe 7.000 mp de nisip vor fi amplasate terenurile dedicate sporturilor de plajă, iar pe apă competiţiile se desfăşoară partial în golful mic al lacului ce cuprinde o arie de 100 de hectare.

Mai precis, vor participa sportivi din toată ţara şi din toate mediile de activitate: militari români și americani de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, studenți ai Academiei Navale Mircea cel Bătrân, elevi ai Școlii de Maiștrii Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Mugescu”, ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Gărzii de Coastă, sportivi legitimați la Clubul Școlar Sportiv nr. 1 din Constanța şi C.S. Laguna, Școala de Windsurfing Picadilly Mamaia, D& D Kiteboarding, AKA Kiteboarding, Breath Techirghiol, Colegiul Național Mihai Eminescu, Asociația Națională a Scafandrilor Profesionișri și Salvamarilor din România, Fit and Fun, A. C. S. Frontiera Tomis Constanţa, C. S. Spicul Horia, şi nu în ultimul rând, elevi și studenți de la unitățile de învățământ din județ, sportivi din Arad, București, Piteşti, Tulcea, Medgidia și Constanța.

În fiecare seară a festivalului vor fi organizate petreceri tematice, cu momente special pregătite de gazde: seară latino cu limbo, seară cu specific indian în cadrul căreia Union of Indigenious Groups vor aduce în lumină autenticitatea culturală prin muzică și dans a două triburi de indigieni din Akwesasne – America de Nord și Ghana – Africa de Vest, defilare de modă cu echipamente sportive coordonată de KateriniMou (Ecaterina Kolasiz), spectacol susținut de Teatrul de Păpuși „Căluțul de Mare”, momente artistice (dans, teatru și cântece live puse în scenă de studenții Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius Constanța).

Evenimentul este organizat de Clubul Nautic Român în colaborare cu Federația Română de Yachting, Federația Română de Kaiac – Canoe, Federația Română de Volei, Federația Română de Oină.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă