21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO Mii de oameni au protestat în Germania față de intrarea...

VIDEO+FOTO Mii de oameni au protestat în Germania față de intrarea în Parlament a extremei drepte

Oponenţii formaţiunii de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) au ieşit pe străzile mai multor oraşe din Germania, inclusiv la Berlin, pentru a protesta faţă de succesul AfD care a reuşit pentru prima dată în istorie să intre în Bundestag, informează site-ul postului Deutsche Welle citat de Mediafax.

Peste 700 de persoane s-au strâns, duminică seara, în zona Alexanderplatz din Berlin.

Protestatarii au strigat sloganuri precum: "Rasismul nu este o alternativă","AfD este o grupare de rasişti","Nazişti afară", "Tot Berlinul urăşte AfD".


Germania a trăit peste 70 de ani în umbra celui de-al Treilea Reich şi cu ruşinea Holocaustului. Nici o naţiune nu s-a străduit mai mult ca germanii să înfrunte demonii trecutului şi să-şi răscumpere greşelile. Cel mai bun exemplu al acestor eforturi este Angela Merkel, care a crezut că primirea valurilor de migranţi va reuşi să şteargă păcatele trecutului Germaniei.

Poliţia a anunţat că monitorizează situaţia şi a interzis protestatarilor să se apropie de clădirea unde în acele momente se desfăşura un eveniment al AfD. Autorităţile au transmis că unii protestatari au aruncat cu pietre şi sticle spre forţele de ordine şi în direcţia clădirii unde se aflau simpatizanţii AfD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă