36.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialMii de kilometri parcursi pe bicicleta, in spiritul prieteniei

Mii de kilometri parcursi pe bicicleta, in spiritul prieteniei

Un tanar francez de 22 de ani se afla, in aceste zile, la Copsa Mica (judetul Sibiu), dupa ce a parcurs mai bine de 3.400 pe bicicleta cu intentia de a dona o suma de bani necesara unui prieten din oras, programat pentru o interventie chirurgicala in China. Ronan Barentin si Beniamin Joldi (20 ani, din Copsa Mica) s-au cunoscut cu mai multi ani in urma, cand amandoi se aflau intr-o tabara de vara in apropierea municipiului Medias.
La scurt timp, adolescentul sibian a suferit un accident de masina care l-a tintuit la pat cu o paralizie la picioare, iar familia sa incearca sa stranga bani suficient de multi pentru a-i asigura tanarului din Copsa Mica o interventie chirurgicala care poate fi realizata in China. Tatal baiatului a declarat ca sunt necesari circa 25.000 de dolari pentru a acoperi toate cheltuielile medicale si de deplasare, iar daca aceasta suma va fi stransa, Beni va putea beneficia de interventia chirurgicala, programata pentru primavara anului viitor.
Ronan Barentin a aflat cu mai mult timp in urma despre situatia dificila in care se gaseste prietenul sau din Copsa Mica si a organizat in Franta o actiune de strangere de fonduri in sprijinul tanarului sibian. Intreaga suma colectata a fost donata, in aceste zile, parintilor lui Beniamin Joldi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă