2.3 C
București
joi, 2 februarie 2023
AcasăSpecialMihail Vlasov, audiat la DNA

Mihail Vlasov, audiat la DNA

Fostul şef al Camerei de Comert, Mihail Vlasov, este audiat, luni, de procurorii DNA. El este cauzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu, informează B1 Tv. 

Vlasov a fost arestat preventiv și ulterior plasat în arest la domiciliu în urma unui flagrant.

Instanţa supremă a decis ca preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, să fie judecat în stare de arest la domiciliu, relatează Agerpres.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o contestaţie a lui Mihail Vlasov şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie şi avocat în Baroul Iaşi, pentru trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, la data de 13 martie 2014, Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ, a pretins de la un martor denunţător 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014.

În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis denunţătorului că-şi va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul are calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului, informează un comunicat DNA.

Cele mai citite
00:00:31

Mii de muncitori aflați în grevă mărșăluiesc prin Londra

Mii de muncitori aflați în grevă mărșăluiesc prin Londra, într-o zi de miercuri ce a cuprins prin proteste Marea Britanie. Imaginile martorilor oculari arată profesori,...

Iată de ce ar trebui să alegeți cea mai bună perie rotativă pentru părul dumneavoastră

Periile de coafat sunt un „game-changer” total pentru coafarea acasă, combinând un uscător de păr și o perie rotundă într-un instrument de coafare foarte...
00:00:43

Doi schiori polonezi mor în Kashmirul indian într-o avalanșă din stațiunea Gulmarg

Doi schiori polonezi au fost uciși și alte 21 de persoane au fost salvate în Kashmirul indian miercuri (1 februarie) după ce o avalanșă...
Ultima oră
Pe aceeași temă