20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMihail Vlasov, audiat la DNA

Mihail Vlasov, audiat la DNA

Fostul şef al Camerei de Comert, Mihail Vlasov, este audiat, luni, de procurorii DNA. El este cauzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu, informează B1 Tv. 

Vlasov a fost arestat preventiv și ulterior plasat în arest la domiciliu în urma unui flagrant.

Instanţa supremă a decis ca preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, să fie judecat în stare de arest la domiciliu, relatează Agerpres.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o contestaţie a lui Mihail Vlasov şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie şi avocat în Baroul Iaşi, pentru trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, la data de 13 martie 2014, Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ, a pretins de la un martor denunţător 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014.

În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis denunţătorului că-şi va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul are calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului, informează un comunicat DNA.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă