4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialMihai Ritivoiu, una dintre marile speranţe ale muzicii clasice românești

Mihai Ritivoiu, una dintre marile speranţe ale muzicii clasice românești

 

Miercuri, 4 iunie, ora 19.00, Filarmonica „George Enescu“ îi invită pe melomani în Sala Mare a Ateneului Român la un recital de pian susţinut de Mihai Ritivoiu, unul dintre cei mai apreciaţi tineri pianişti ai ţării.

În program: Ludwig van Beethoven – Sonata în fa minor, op. 57, Appassionata, Maurice Ravel – Gaspard de la nuit, Robert Schumann – Fantezia în do major, op. 17.

Născut la Bucureşti în 1989, Mihai Ritivoiu a început lecţiile de pian la vârsta de 5 ani, iar la 7 ani a cântat pentru prima dată pe scenă, într-o audiție la Sala Dalles. La puţină vreme a participat la primul său concurs.

A studiat pianul la liceele de muzică “Dinu Lipatti” și “George Enescu” din Capitală. În 2012 a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din București. Mihai Ritivoiu este în prezent bursier al Guildhall School of Music and Drama din Londra, unde urmează studiile de masterat la clasa profesoarei Joan Havill. Deşi are doar 25 de ani, Mihai Ritivoiu a concertat pe numeroase scene din România, dar și peste hotare.

Pe lângă alte premii, în 2010 Mihai a fost câștigătorul Concursului național “Dinu Lipatti”, iar evoluțiile sale din cadrul ediției 2011 a Concursului internaţional ”George Enescu” au fost recompensate cu premiul al III-lea, premiul pentru cea mai bună interpretare a unei sonate de George Enescu.

„Muzica este cu siguranță, ca orice formă de exprimare artistică, o modalitate de comunicare. Această comunicare se realizează pe mai multe planuri: putem vorbi despre comunicarea dintre interpret și public, dar și despre comunicarea peste timp cu compozitorii și chiar despre o formă de comunicare subtilă între membrii publicului ce asistă la același fenomen artistic”, spunea Mihai Ritivoiu.

Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă