5.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialMihai Ghezea, fost patron al "Atac la persoană", reţinut pentru şantajarea lui...

Mihai Ghezea, fost patron al “Atac la persoană”, reţinut pentru şantajarea lui Ioan Niculae

Fostul patron al ziarului “Atac la persoană”, Mihai Ghezea, a fost reţinut de procurori, miercuri, fiind acuzat că l-ar fi şantajat printr-un contract de publicitate pe Ioan Niculae, patronul Holdingului InterAgro şi al echipei de fotbal Astra Ploieşti, scrie Mediafax.

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Mihai Ghezea a fost ridicat de pe stradă din zona Pieţei Victoria şi dus la Poliţia Capitalei pentru audieri.

Gheza este audiat într-un dosar de urmărire penală în care are deja calitatea de învinuit pentru infracţiunea de şantaj.

Potrivit surselor citate, pe numele lui Ghezea s-a emis o ordonanţă de reţinere, urmând ca procurorii bucureşteni de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 să ceară arestarea preventivă a lui.

Anchetatorii îl suspectează pe Ghezea că l-ar fi şantajat pe omul de afaceri Ioan Niculae, patronul InterAgro şi al echipei Astra Ploieşti.

Sursele citate au precizat că în luna aprilie între InterAgro şi “Atac la persoană” a fost încheiat un contract de publicitate, una dintre clauzele contractuale fiind aceea ca ziarul să se abţină de la a publica materiale care să aducă atingere sau să afecteze companiile lui Niculae sau imaginea sa personală. Valoarea contractului, potrivit surselor citate, era de 1.000 de euro lunar, la debut fiind plătit un avans pe trei luni.

După primele trei luni, Mihai Ghezea a reziliat contractul şi a publicat un material jurnalistic ce viza viaţa personală a lui Ion Niculae.

Potrivit surselor citate, reziliereabruscă a contractului a survenit ca urmare a faptului că Ghezea dorea majorarea sumei prevăzute în document. În acest context, în luna iulie patronul de la Astra Ploieşti a depus o plângere penală la poliţie acuzându-l pe Ghezea de şantaj.

Mihai Ghezea a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, într-un dosar în care Dan Diaconescu şi Doru Pârv sunt acuzaţi de şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Cele mai citite

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...

Judecătorii CCR au dispus că anularea pensiilor parlamentarilor nu se aplică celor cu cel puțin un mandat complet înainte de intrarea în vigoare a...

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis, marți, cu unanimitate de voturi, că anularea pensiilor parlamentarilor nu se aplică celor cu cel puțin...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă