9.5 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialVIDEO+FOTO. Migranți afgani ascunși într-un tren cu piese auto

VIDEO+FOTO. Migranți afgani ascunși într-un tren cu piese auto

Nouă cetățeni afgani au fost descoperiți de polițiștii de frontieră de la Giurgiu într-un tren marfar încărcat cu piese auto. Trenul încărcase piesele din Turcia și trebuia să le livreze unei firme din Germania. Afganii plătiseră câte 3.000 de euro de persoană pentru a ajunge în Spațiul Schengen.

”În data de 11.11.2014, ora 09.30, în staţia comună Russe Triaj, echipa mixtă de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat controlul de frontieră asupra unui tren marfar compus din 15 vagoane care transporta 28 de semiremorci, încărcate cu piese auto din Turcia pentru o firmă din Germania.

 

 

Procedând la verificarea trenului, poliţiştii de frontieră au constatat că şnururile asiguratorii ale prelatelor de la două semiremorci sunt tăiate şi relipite. În urma controlului amănunţit efectuat asupra semiremorcilor, au fost descoperiţi, ascunşi în acestea, nouă cetăţeni afgani, 3 femei şi 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani.

Persoanele în cauză au declarat că au plecat în urmă cu o lună din Afganistan şi au ajuns în Istanbul –Turcia, unde au luat legătura cu un conaţional şi, contra sumei de 3.000 de euro de persoană, acesta le-a facilitat urcarea în garnitura de tren cu scopul de a ajunge în Germania”, informează IGPR.

Conform protocolului româno – bulgar, persoanele au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 

Cele mai citite

Cum să te pregătești pentru vacanța ta de vis: De la bagaje la parcare auto

Planificarea și pregătirea pentru vacanța ta de vis pot fi un proces emoționant și distractiv, dar și provocator. Pentru a te asigura că totul...

Elevii români, performanță mare la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

România a obţinut o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori.''O medalie de aur şi trei de...

Atelierele Bubu, primul program educativ pentru copiii de 0-3 ani organizat de o instituție culturală din România

Din luna octombrie 2023, Opera Comică pentru Copii vine în atenția publicului cu un program educativ inovator, adresat, în premieră, copiilor de 0-3 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă