19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecial"Microbuzele mortii" insangereaza soselele

„Microbuzele mortii” insangereaza soselele

Ilegalitatile din transportul maxi-taxi au facut ca alti 11 oameni sa fie raniti, de aceasta data intr-o localitate galateana. soferul unui microbuz inmatriculat in Galati a fost la un pas de a repeta tragedia de saptamana trecuta din localitatea ieseana Scanteia, in care 14 oameni au murit.

Un microbuz in care se aflau 14 persoane a fost implicat ieri dimineata intr-un grav accident de circulatie in judetul Galati. In timp ce rula prin localitatea Foltesti, microbuzul a ajuns pe contrasens, intrand in coliziune cu un autoturism Renault. In urma impactului, ambele autovehicule s-au rasturnat in sant. "L-am vazut pe soferul microbuzului cum ia stanga, eu am tras dreapta cat am putut, dar el tot venea. A intrat in mine si apoi s-a rasturnat in sant", a relatat soferul masinii cu care s-a ciocnit microbuzul, Constantin Hertanu. Un echipaj de la SMURD Tg. Bujor si trei ambulante au preluat zece dintre pasageri si pe soferul microbuzului, pe care i-au transportat la Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" din Galati. Cinci dintre victime, cu traumatisme de piramida nazala, traumatisme toracice si traumatisme la membrele inferioare, au fost internate ieri la sectiile Chirurgie toracica si Ortopedie. O femeie care avea traumatism cranio-cerebral a ajuns la  Neurochirurgie. Celelalte cinci victime au primit ingrijiri medicale, dar nu aveau rani care sa justifice internarea. "Nici in cele doua cazuri mai grave nu se pune problema unor complicatii. Vorbim despre leziuni si contuzii care nu au pus in pericol viata nici unuia dintre cei aflati in microbuz", a declarat medicul Angel Trifan. seful Serviciului Politiei Rutiere Galati, Mitica Petcu, ne-a declarat ca soferul le-a spus agentilor ca a auzit o bufnitura si ca banuieste ca s-a produs explozia uneia dintre anvelope, care a determinat intrarea microbuzului pe contrasens. soferul Cornel Neagu, de 35 ani, este proprietarul microbuzului si efectueaza transport de persoane in Galati, pe traseul Micro 19-Bariera Traian, avand contract cu Sherr Impex SRL, unul dintre cei trei operatori care detin licenta de transport maxi-taxi in municipiul Galati. Patronul Sherr Impex SRL, Teodoru Dobritoiu, spune ca microbuzul efectua ieri o cursa ilegala: "Nu are foaie de drum pentru transportul nuntasilor, pentru ca, dupa accidentul de la Scanteia, am dat dispozitie  ca nici o masina sa nu mai efectueze curse in judet. A nesocotit aceasta dispozitie si voi depune plangere penala impotriva sa, pentru ca nu a respectat regulile impuse si pune in pericol cele 250 de locuri de munca de la societatea Sherr".  
Conform reprezentantilor Autoritatii Rutiere Romane (ARR), soferul microbuzului implicat in accident nu a respectat prevederile legale privind transportul de persoane. Inainte de accidentul de ieri, acesta a fost amendat de mai multe ori. "Este vorba despre trei amenzi pentru depasirea limitei de viteza, dar si una pentru faptul ca nu a purtat centura de siguranta", a declarat stefan Gohoreanu, purtatorul de cuvant al IPJ Galati.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă