9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialMFP: Basescu, Boc si Pogea n-au participat la intalnirea dintre expertii FMI...

MFP: Basescu, Boc si Pogea n-au participat la intalnirea dintre expertii FMI si cei ai ministerului

Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) au o intalnire de lucru cu expertii Ministerului Finantelor Publice (MFP), la care nu au participat presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc sau ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, potrivit ministerului.

"Reprezentantii misiunii pentru Romania a Fondului Monetar se intalnesc astazi, 28 ianuarie a.c., conform agendei misiunii, cu experti din ministerul finantelor. Este o intalnire de lucru obisnuita, in scopul evaluarilor anuale ale FMI asupra evolutiei economice si a perspectivelor pentru anul 2009. La intalnire nu participa presedintele Romaniei, dl. Traian Basescu; primul ministru, dl. Emil Boc sau ministrul finantelor, dl. Gheorghe Pogea", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor transmis agentiei Mediafax.

Expertii FMI, condusi de seful delegatiei, Jeffrey Franks, au ajuns miercuri, in jurul orei 13:00, la Ministerul Finantelor Publice, unde era programata intalnirea dintre premierul Emil Boc, ministrul Pogea si partenerii sociali pentru o noua discutie pe tema bugetului pentru 2009.

Delegatia FMI a sosit cu putin inaintea presedintelui Traian Basescu, care nu figura pe lista participantilor la intalnirea cu sindicatele si patronatele.

"Ministrul Finantelor Publice, conform agendei publice anuntate, s-a intalnit marti, 27 ianuarie, cu delegatia FMI. Agenda discutiilor s-a axat, in principal, pe exercitiul bugetar al anului 2008, proiectia bugetului pentru 2009 si managementul bugetar. Facem precizarea ca, Ministerul Finantelor Publice NU A DEMARAT negocieri cu reprezentantii Fondului Monetar International, pentru un posibil acord de finantare", se mai arata in comunicatul MFP.

Basescu a anuntat, marti, ca nu este partizanul unui imprumut de la FMI, ci din bani europeni, si a mentionat ca a anuntat Comisia Europeana ca Romania intentioneaza sa contracteze un imprumut de 6-7 miliarde euro, sub supravegherea Fondului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă