Angajaţii de la metrou şi-au reluat activitatea la ora 12.00, după ce trenurile nu au circulat în intervalul orar 05.00-12.00, ca urmare a grevei de solidaritate la care s-au aliniat sindicatele Metrorex, informează NewsIn.
Angajaţii de la metrou ameninţă cu grevă generală după 15 iunie dacă li se vor scădea salariile.
„Dacă angajaţilor de la metrou le vor fi reduse salariile cu 25 la sută, în a doua jumătate a lunii iunie vom intra in grevă generală pe termen nelimitat. Va trebui să urmăm toţi paşii legali, şi anume negociere, conciliere, greva de avertisment si greva generală”, a declarat preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi.
În schimb, toţi angajaţii RATB au ieşit pe traseu, marţi dimineaţa, după ce şoferii mijloacelor de transport electrice care anunţaseră că vor fi în grevă de solidaritate au renunţat la protest, informează Realitatea TV.
În plus, în intervalul 4.00-12.00, a fost suplimentat numărul mijloacelor de transport care circulă în apropierea staţiilor de metrou.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Brigadei Rutiere a Bucureşti, Dan Piştea, mai multe artere din Capitală au fost blocate, marţi dimineaţă, în tot oraşul circulaţia fiind îngreunată, din cauza grevei de la metrou.
În acest interval, Poliţia Rutieră a primit 47 de apeluri care anunţau blocaje în Capitală, 22 dintre acestea referindu-se la circulaţie îngreunată în zonele Lujerului-Arcul de Triumf, Şoseaua Mihai Bravu şi Bulevardul Theodor Pallady. În fiecare intersecţie unde a fost anunţată aglomeraţie a fost trimis un poliţist, care să dirijeze traficul.
Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, a declarat pentru NewsIn că aproximativ 300.000 de călători au fost afectaţi marţi în intervalul 05-12 de greva de solidaritate de la metrou.
„Faţă de o zi plină când circulă cu metroul circa 650.000 de persoane, estimăm că aproximativ 300.000 de călători vor fi afectaţi în intrevalul orar 05-12 de greva de solidaritate. Acestora li se vor returna banii sau vor primi o zi în plus la abonament.” a explicat Udrişte.