40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialMeteo: Vremea se încălzeşte în toată ţara

Meteo: Vremea se încălzeşte în toată ţara

După câteva zile mohorâte, apare şi o rază de soare. Meteorologii spun că în acest weekend vremea va fi frumoasă şi caldă în întreaga ţară. Rece va fi însă noaptea, când este posibil ca temperaturile să coboare sub zero grade Celsius, informează realitatea.net.

„Temperaturile scăzute sunt sub normele climatologice. Maximele de vineri sunt de 3 grade în Transilvania şi 17 grade în sud- vestul ţării. De sâmbătă, vremea redevine frumosă în întreaga ţară. Creşterea va fi semnificativă, 17-18 grade sâmbătă şi duminică. Noaptea va fi rece în nord şi centru, unde temperaturile scad până la -5 grade”, a declarat meteorologul Mihai Huştiu.

Sâmbătă vremea se îndreaptă. Soarele se arată peste tot în ţară, chiar dacă apar şi nori, şi pe arii restrânse ploi slabe în sud-vestul ţării. După-amiaza ploi trecătoare pot fi şi în zonele de deal şi la munte. La altitudini de peste 2000m mai cad lapoviţe şi ninsori. Vântul bate moderat în regiunile sudice şi estice. Temperaturile maxime trec de 10 grade peste tot în ţară, chiar şi în depresiunile transilvane, şi ajung la 16-17 grade pe areale extinse din Câmpia de Vest şi în Câmpia Română.

Se opresc ploile şi în Bucureşti. 16 grade va fi maxima la amiază şi cerul variabil.

Duminică meteorologii ne promit vreme în general frumoasă, deşi vor mai fi unele înnorări, iar pe ici pe colo ploi slabe. La altitudini de peste 2000 m încă mai sunt posibile ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, dar temperatura aerului mai creşte. Maximele ajung în limite normale, de la 12-13 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la 16-17 grade în vestul ţării, dar şi la Tg Mureş, Galaţi, Tulcea. Izolat, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Şi în Capitală este vreme plăcută, cu soare, vânt potolit şi 16 grade la amiază.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă