29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialMETEO. Marți și miercuri, vremea continuă să fie caldă. În București, temperatura...

METEO. Marți și miercuri, vremea continuă să fie caldă. În București, temperatura maximă va ajunge la 29 de grade

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, marți și miercuri, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, pentru această perioadă a anului.

La București, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii mai. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Marți, în țară, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi prima parte a nopţii, când local în zona de munte şi pe spaţii mai mici în centrul şi estul ţării vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 9 şi 18 grade. Izolat, în zonele joase de relief, îndeosebi din centru vor fi condiţii de ceaţă.

Miercuri, în țară, vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, dar va deveni şi în general instabilă. Începând din orele amiezii, în regiunile nordice, centrale, estice şi la munte vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi va cădea grindină.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar izolat vor putea apărea fenomene asociate instabilităţii atmosferice. Temperaturile maxime vor avea valori de la 23…24 de grade în deltă, până la 32…33 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor încadra între 10 şi 20 de grade.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă