20.9 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeSpecialMeridiane

Meridiane

Incepe procesul lui Moussaoui

La o Curte judecatoreasca din Virginia va incepe azi selectia juratilor din procesul unicului acuzat in legatura cu atentatele de la 11 septembrie 2001, marocanul Zacarias Moussaoui.
Peste 500 de potentiali jurati au fost selectati pentru procesul care va incepe pe data de 6 martie. Marocanul de 37 de ani a pledat deja vinovat pentru toate cele sase capete de acuzare.

700 de milioane deturnate de Fatah

Justitia palestiniana a anuntat ca 700 de milioane de dolari au disparut de la Autoritatea Palestiniana, declaratie care intervine la 11 zile dupa ce partidul Fatah, care s-a aflat la putere si este acuzat de coruptie, a fost invins in alegerile legislative, relateaza AFP.

Preot italian asasinat in Turcia

Un preot catolic italian a fost impuscat mortal duminica, la Trabzon, in Turcia, dar deocamdata nu este clar daca aceasta crima are legatura cu violentele provocate in lumea musulmana de publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed, relateaza AFP.
Andrea Santoro, in varsta de 59 de ani, originar din Piverno, in apropiere de Roma, a fost impuscat in piept de doua ori dupa slujba religioasa, la intrarea in biserica Sfanta Maria.

Watergate la Atena

Autoritatile elene au demarat o ancheta pentru a afla cine a interceptat telefoanele premierului si pe ale mai multor ministri, 15 persoane fiind interogate deja in cadrul audierilor preliminare, relateaza ziarul Kathimerini. 100 de numere de telefon mobil erau redirectionate catre 14 telefoane cu cartela prepaid, de unde convorbirile puteau fi inregistrate.
Pentru aceasta operatiune au fost utilizate patru antene pentru retele de telefonie mobila, cu o putere pe o raza de circa doi kilometri, amplasate in centrul Atenei.

Asasinate aprobate de Casa Alba?

Un oficial al Departamentului american de Justitie a sugerat ca in anumite situatii presedintele tarii ar dispune de prerogativele necesare pentru a ordona uciderea, pe teritoriul Statelor Unite, a unor suspecti teroristi, informeaza revista Newsweek.

Georgia i-ar putea evacua pe rusi cu forta

Autoritatile georgiene pot declara fortele ruse de mentinere a pacii prezente in zona de conflict din Osetia de Sud forte de ocupatie si pot decide adoptarea unor masuri, inclusiv de forta, pentru evacuarea acestora de pe teritoriul republicii, a declarat luni presedintele Comisiei parlamentare pe probleme de aparare de la Tbilisi, Ghivi Targamadze, citat de Interfax.

Cele mai citite

Cemacon a finalizat un parc solar, amplasat pe acoperișul fabricii deținute de companie

Cemacon a încheiat implementarea proiectului unui parc solar, denumit Green Energy Farm, în valoare totală de 1.052.857 euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă a...

„E ca un al doilea tată pentru mine”

Eduard Popică a declarat că pentru el acesta este ca un al doilea tată, iar ceea ce s-a întâmplat cu fostul lider social-democrat...

Schimbări masive la Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp

Facebook, Messenger, Instagram şi WhatsApp vor pune, în curând, la dispoziţia utilizatorilor chatboţi cu diverse personalităţi şi funcţionalităţi.Meta a anunţat că va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies