20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialMercedes construieşte o uzină în Brazilia: 20.000 Clasa C şi GLA vor...

Mercedes construieşte o uzină în Brazilia: 20.000 Clasa C şi GLA vor fi produse anual

Producătorul premium german Daimler a anunţat, marţi, construirea unei noi uzine în Brazilia, în statul Sao Paulo. Producţia ar urma să înceapă în 2016, iar investiţia totală se va ridica la circa 170 milioane euro, potrivit unui anunţ pe siteul oficial al companiei.

La noua uzină din Iracemapolis, o localitate situată la 170 km de centrul financiar al Braziliei, Sao Paulo, vor fi produse modelele Clasa C şi GLA, în 20.000 unităţi anual. Investiţia nemţilor face parte dintr-un plan mai larg ce vizează strategia de creştere a companiei până în 2020, an în care Daimler şi-a propus să recâştige poziţia de lider mondial pe segmentul premium, pe care a pierdut-o în 2005.

“O dată cu începerea producţiei de autoturisme Mercedes-Benz devine singura companie cu activităţi în toate sectoarele mobilităţii, şi anume autoturisme, camioane, autobuze şi vehicule comerciale”, declară Philipp Schiemer, CEO Mercedes-Benz Brazilia. Uzina de la Iracemapolis va fi prima în care Mercedes va construi autoturisme în această ţară, decizia fiind influenţată de taxele mari pentru maşinile din import.

Brazilia câştigă de pe urma rivalităţii Mercedes-BMW-Audi

Cei trei mari producători premium germani duc o luptă mai strânsă decât în alţi ani, mai ales după ce au reuşit să pătrundă pe toate pieţele majore ale lumii. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca o investiţie a unuia dintre cei trei să fie urmată, pe aceeaşi piaţă de alte investiţii ale celorlalţi doi rivali. Din acest punct de vedere Brazilia are doar de câştigat.

Lansarea noii uzine a Daimler va crea 1000 de locuri noi de muncă şi alte 3000 joburi în unităţile de producţie ale furnizorilor. Efectele investiţiilor de acest tip s-ar putea reflecta mai ales în opţiunile alegătorilor, anul viitor, când în Brazilia au loc alegerile prezidenţiale. De altfel planul celor de la Mercedes a fost primit cu mare fast în ţara sud-americană, fiind semnat şi un acord cadru între Andreas Renschler, şeful producţiei de autoturisme şi vehicule comerciale în cadrul Daimler şi preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff.

Citeşte şi Daimler ia 9 MILIARDE euro de la bănci pentru bătălia Mercedes – BMW/Audi

Investiţia celor de la Mercedes, care mai deţin în Brazilia cea mai mare uzină a grupului din afara Germaniei, o fabrică de camioane şi vehicule comerciale, nu este solitară. BMW a anunţat încă de anul trecut că are de gând să investească 200 milioane euro într-o uzină în sudul Braziliei, unde să producă anual circa 30.000 autoturisme. De asemeni Audi va cheltui în următorii ani o sumă similară cu investiţia Mercedes pentru operaţiunile din Brazilia, printre care se numără şi inaugurarea unei noi uzine în care să fie produse modelele A3 şi Q3.

Brazilia este o piaţă importantă pentru producătorii auto, ea ocupând locul patru mondial. Numai anul trecut s-au vândut 4,3 milioane de maşini. Brazilia are încă un potenţial mare de creştere, în condiţiile în care cea mai mare piaţă a lumii, China, are o rată de creştere mai scăzută decât în alţi ani. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă