32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialMemoriile USB vor include continut multimedia si soft gratuit

Memoriile USB vor include continut multimedia si soft gratuit

» Vanzarile de carduri de memorie pentru telefoane mobile si camere foto s-au dublat in primele cinci luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2007.

» Principalii producatori estimeaza ca aceasta crestere va continua, avand ca motor evolutia buna a pietei.

Jucatorii din acest segment al pietei IT estimeaza ca este loc pentru o crestere mai mare, cele mai cautate fiind cardurile flash pentru camerele foto si pentru telefoanele mobile, dar si stick-urile USB.
Reprezentantii firmei Kingston vad Romania ca una dintre cele mai bune piete din regiune, dupa Polonia si Cehia. „Dupa primele cinci luni ale anului, am realizat o crestere valorica de 20%, comparativ cu anul trecut. Cantitativ, cresterea este de peste 100% la modulele de memorie ValueRAM (n.r. – pentru PC-uri si laptopuri) si de peste 50% la memoriile flash”, a explicat Mihai Marcu, Business Development Representative pentru Kingston Europe in Romania, Bulgaria si Republica Moldova. Marcu a mai spus ca, pentru 2008, compania pe care o reprezinta tinteste segmentele de piata cu dinamica foarte mare – notebook-urile, sisteme pentru gameri si telefoanele mobile.

Mobilele cresc vanzarile
Cu un numar tot mai mare de telefoane mobile de ultima generatie vandute pe piata locala, distribuitorii estimeaza ca in urmatorul an vor creste foarte mult vanzarile de carduri de memorie miniSD pentru acestea. Majoritatea telefoanelor care au un slot pentru memorie externa vin in pachet cu un card ce are de regula o capacitate de 256 MB sau 512 MB, insa acest spatiu de stocare nu-i mai multumeste pe cei care considera telefonul un dispozitiv multimedia complex. „Vanzarile in crestere pe segmentul de telefoane mobile cu capacitate de extindere a memoriei vor influenta in mod pozitiv cererea de carduri de memorie de capacitate medie si mare”, a declarat pentru „Romania libera” Gergely Kicsid, Product Category Manager la Germanos Romania.

Continutul gratuit atrage publicul
Insa cardurile de memorie miniSD, destinate mobilelor, ar putea sa nu mai prinda atat de bine la public daca vor veni „goale” – adica fara aplicatii gratuite deja instalate sau continut multimedia. Pentru a tine pasul cu cerintele consumatorilor, compania Kingston a lansat deja cateva modele care contin o serie de aplicatii pentru mobil, un exemplu fiind Nokia NSeries Maps and Navigation Guide. „Cardurile fara continut nu se vor mai vinde foarte bine peste aproximativ doi ani. Ele trebuie sa inglobeze continut, fie ca este vorba de software, fie ca sunt melodii mp3 sau chiar mici videoclipuri”, a explicat Pawel Smigielski, Regional Manager al Kingston pentru Europa de Est.

» Kingston vrea o crestere de 30%
Lider mondial in productia de module de memorie pentru PC-uri, compania Kingston a anuntat ca doreste sa inregistreze in acest an pe piata locala o crestere a cifrei de vanzari de pana la 13 milioane de dolari, cu 30% mai mult decat in 2007. Din toata gama sa de produse, compania sta cel mai bine la capitolul carduri flash, unde anul trecut a vandut peste 250.000 de unitati, reprezentand aproximativ 20% din numarul total de carduri vandute in Romania. Compania estimeaza ca anul acesta isi va dubla numarul de memorii flash vandute, dar si numarul de memorii DRAM pentru PC-uri. Principalii competitori sunt Kingmax si Adata (pe segmentul DRAM) si SanDisk (pe segmentul memorii flash).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă