21.9 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialMehedinţi: Două şcoli au fost închise din cauza unor pene de curent...

Mehedinţi: Două şcoli au fost închise din cauza unor pene de curent provocate de viscol

Două şcoli au fost închise, miercuri, în localităţile Ponoare şi Brezniţa de Motru, din judeţul Mehedinţi, din cauza unor pene de curent provocate de viscol, la Brezniţa de Motru cursurile fiind suspendate şi joi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproximativ 200 de elevi de la Şcoala Gimnazială Brezniţa de Motru nu au fost miercuri la şcoală, din cauza frigului din clase.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului General Şcolar Mehedinţi, Emil Mirică, centrala termică instalată în ultimele zile nu a fost funcţională miercuri, şi nici vechea centrală, astfel că s-a luat decizia ca elevii să nu vină la ore miercuri.

„Am ajutat să aibă o centrală termică înlocuind centrala electrică, caloriferele electrice, dar nu a putut fi pornită astăzi din motive tehnice. Sperăm ca într-o zi- două să fie pornite cele două centrale şi atunci cursurile vor fi reluate”, a declarat inspectorul şcolar general.

Aceeaşi sursă a mai declarat că şcoala ar putea fi redeschisă peste două zile.

Alţi 170 de elevi de la Şcoala Gimnazială din Ponoare nu au făcut miercuri ore, din cauza unei pene de curent care a făcut imposibilă încălzirea sălilor de clasă.

Directorul unităţii de învăţământ, Elena Martinescu, a declarat că decizia ca elevii să nu facă miercuri şcoală a fost luată de teama că aceştia s-ar putea îmbolnăvi.

„Sălile de clasă erau îngheţate, toată noaptea de marţi spre miercuri am avut pană de curent şi am luat decizia să suspendăm cursurile pentru ziua de astăzi (n.r- miercuri)”, a declarat directorul şcolii din Ponoare.

La Ponoare, problema a fost remediată în cursul zilei de miercuri, iar joi, elevii se vor întoarce la cursuri, urmând să recupereze orele de miercuri.

În nordul judeţului Mehedinţi ninge abundent de aproape 24 de ore, iar miercuri seară stratul de zăpadă atingea 40 de centimetri, potrivit poliţiştilor, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă, fără să fie semnalate drumuri înzăpezite.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă